Νταλάρας: «Κανείς δεν μπορεί να τραγουδήσει σαν τη Χαρούλα» (video)

O Γιώργος Νταλάρας παραχώρησε συνέντευξη με αφορμή την εμφάνισή του στο Ηρώδειο στις 18 Ιουνίου με το αφιέρωμα στον συνθέτη Απόστολο Καλδάρα.  

νταλαρας2

Ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε με αμεσότητα για τον πόλεμο, τη μουσική, τους ανθρώπους που σημάδεψαν το ελληνικό τραγούδι, ενώ μίλησε και για τη φωνή της Χαρούλας Αλεξίου.

«Εμένα το μέτρο μου ήταν η Χαρούλα. Έπρεπε να τραγουδήσουν τα τραγούδια της Μικράς Ασίας φωνές που να μπορούν να στέκονται. Ήθελα οι κοπέλες που θα έλεγαν τα τραγούδια να τα πουν έτσι. Κανείς βέβαια δεν μπορεί να τραγουδήσει σαν τη Χαρούλα…». 

Ο σπουδαίος ερμηνευτής αποτίνει φόρο τιμής στον μεγάλο λαϊκό συνθέτη και δάσκαλο του, Απόστολο Καλδάρα, διατρέχοντας το έργο του μέσα από τραγούδια σταθμούς με την πολύτιμη συμμετοχή της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Βόλου υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη.

Μια μεγάλη συναυλία με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την επέτειο γέννησης του μεγάλου λαϊκού συνθέτη Απόστολου Καλδάρα. Θα ακουστούν τα εμβληματικά του έργα «Μικρά Ασία» σε στίχους Πυθαγόρα και «Βυζαντινός εσπερινός» σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου καθώς και τα μεγάλα λαϊκά τραγούδια του.