Ντάισελμπλουμ: Σημαντικό βήμα η συμφωνία – Δεν είμαι σίγουρος για τη συμμετοχή του ΔΝΤ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σημαντικό βήμα χαρακτήρισε τη χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, όμως υποστήριξε ότι δεν είναι σίγουρος 100% για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Όλες οι πλευρές συνειδητοποίησαν πως έπρεπε να είχαμε συμφωνία» σημείωσε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ecofin, σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι η γεφύρωση των διαφωνιών «ήταν αρκετά δύσκολη υπόθεση».

Ο πρόεδρος του Eurogroup με την αναφορά αυτή σκιαγράφησε το μπρα-ντε-φέρ μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ, αναφορικά με το είδος της παρέμβασης που πρέπει να γίνει στο ελληνικό χρέος. Αξιοσημείωτο είναι πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που παραδέχτηκε δημόσια πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, είναι εκείνος που θέλει πάση θυσία τη συμμετοχή του Ταμείου, όμως αρνείται τις προτάσεις του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Όταν ο κ. Ντάισελμπλουμ ρωτήθηκε για το ΔΝΤ, παραδέχθηκε πως δεν είναι «100% σίγουρος» για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς όπως σημείωσε, θα πρέπει να εκπονηθεί μία ανάλυση για τη βιωσιμότητα του χρέους, η οποία θα καθορίσει και την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο για τη συμφωνία, ξεκαθαρίζοντας βέβαια, ότι η Ελλάδα δεν θα βρεθεί στην «ατζέντα» του Ecofin.

Δείτε τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ: