Ντάισελμπλουμ: Πιο κοντά σε συμφωνία

Υπάρχουν πιο θετικές προοπτικές για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία απ' ότι τις τελευταίες εβδομάδες”, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ έπειτα από συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

ntaiselmploum 1

Υπάρχουν πιο θετικές προοπτικές για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία απ’ ότι τις τελευταίες εβδομάδες”, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ έπειτα από συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι η συμφωνία βρίσκεται κοντά υπογραμμίζοντας μαζί με τον Γάλλο υπουργό ότι δεν αναμένεται συμφωνία κατά την προσεχή σύνοδο του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα (11 Μαΐου).

“Ο συντονισμός είναι πολύ ισχυρός, υπάρχουν επιλογές οι οποίες πρέπει να γίνουν ανάμεσα στη δημοσιονομική πολιτική, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και το χρέος”, εξήγησε ο Ντάισελμπλουμ.

Υπενθύμισε επίσης ότι το Νοέμβριο του 2012, το Eurogroup δήλωσε “έτοιμο να κάνει περισσότερα αν η ελληνική κυβέρνηση δεσμευόταν να υλοποιήσει πλήρως το πρόγραμμα (των μεταρρυθμίσεων) και ότι το ύψος του χρέους το καθιστούσε απαραίτητο”.

Από τη μεριά του ο Σαπέν έκανε λόγο για “μια περίοδο που το πνεύμα είναι θετικό και από την μία και από την άλλη πλευρά”.

 

 

 

 

 

Φωτογραφία: (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

 

 

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…