Newsroom

Newsroom

Ντάισελμπλουμ: Λυπάμαι αν προσέβαλα κάποιους αλλά δεν παραιτούμαι

Δεν είχα πρόθεση να προσβάλω κανένα με το χθεσινό μου σχόλιο δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν από τις δηλώσεις του σε γερμανική εφημερίδα ότι χώρες του Νότου σπατάλησαν χρήματα σε ποτά και γυναίκες.

58d2b20c1dc5247b258b45ee

Όπως μεταδίδει το Reuters ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε: «Λυπάμαι αν προσέβαλα κάποιον με το χθεσινό μου σχόλιο. Ομολογώ πως ήταν ευθύ και μπορεί αποδίδεται στην Ολλανδική, Καλβινιστική μου καταγωγή. Κατανοώ πως τέτοια σχόλια δεν είναι δυνατό να γίνουν αντιληπτά από όλους το ίδιο. Είναι ακόμη ένα μάθημα που έλαβα. Την ίδια στιγμή όμως αντιλαμβάνομαι πως υπάρχει κόσμος που με εκτιμά για το δικό μου στυλ και ξέρετε παρά την αυστηρότητα με την οποία απευθύνομαι κάποιες φορές σε υπουργούς, υπάρχουν στιγμές όπου πρέπει να είναι αυστηρός. Και ναι το στυλ μου είναι ευθύ και πάλι εάν οι άνθρωποι προσβάλλονται από αυτή την ευθύτητα ζητώ συγγνώμη».

Ερωτηθείς για το εάν σκοπεύει να παραιτηθεί μετά την έντονη δυσαρέσκεια που προξένησαν τα σχόλιά του ειδικά από την πορτογαλική κυβέρνηση σημείωσε λακωνικά:

«Δεν έχω απολύτως καμία τέτοια πρόθεση».