Ντάισελμπλουμ: Λαϊκιστής ο Τσίπρας – Καμία διαπραγμάτευση για το χρέος πριν το 2018

Αιχμές άφησε ο πρόεδρος του Eurogroup για τον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον εμμέσως πλην σαφώς λαϊκιστή. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν άφησε περιθώρια για προσδοκίες πρόωρης ελάφρυνσης του χρέους ή περαιτέρω διαπραγμάτευσης για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

5707bd611dc5246d5c8b4ae2

Συγκεκριμένα, απέκλεισε το ενδεχόμενο οποιασδήποτε νέας διαπραγμάτευσης για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα πριν από το φθινόπωρο του 2018 ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Μιλώντας σε έλληνες δημοσιογράφους στη Χάγη ανέφερε ότι και τότε παρέμβαση θα υπάρξει «μόνο αν το πρόγραμμα έχει εφαρμοσθεί πλήρως, και θα ληφθούν αποφάσεις βάσει των Συνθηκών.»

Ο κ. Νταισελμπλούμ επανέλαβε, όπως και άλλοι Eυρωπαίοι, ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για καθυστερήσεις στο πρόγραμμα», ενώ άφησε σαφείς αιχμές για τον χειρισμό της κυβέρνησης Τσίπρα κατά τη διάρκεια του περυσινού δημοψηφίσματος.

Παραλλήλισε μάλιστα τον κ. Τσίπρα με λαϊκιστές πολιτικούς, «οι οποίοι υπόσχονται πριν από τις εκλογές πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν» και λαϊκιστές πολιτικούς που υποστήριξαν το Brexit. 

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

ανασχηματισμός

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

Όχι το μήνυμα των ευρωεκλογών κατάλαβε ο Μητσοτάκης, αλλά έκανε και ανασχηματισμό στο πόδι...