Ν.Παππάς: Η συνταγή της ΝΔ οδηγεί σε οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία

Στις πρακτικές που ακολουθούν ευρωπαϊκές χώρες ως προς τη συμμετοχή του δημοσίου στις μεγάλες υποδομές ενέργειας, αναφέρθηκε κατά την τοποθέτησή του στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την «απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ», ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Παππας

«Ποια βέλτιστη διεθνή πρακτική είδατε και θέλετε να υιοθετήσετε; Αυστρία, Κύπρος, Δανία, Ισπανία, Φινλανδία και Γαλλία κρατούν τον έλεγχο του δημοσίου στις μεγάλες υποδομές ενέργειας», τόνισε ο Ν.Παππάς απευθυνόμενος στον Κ.Χατζηδάκη.

Παράλληλα, ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «την ίδια στιγμή, χώρες όπως η Γερμανία προχωρούν σε εκατοντάδες επανακρατικοποιήσεις δημόσιων υποδομών αυτού του είδους. Προφανώς, υπήρξαν αρνητικά αποτελέσματα κατά την ιδιωτικοποίησή τους».

Ο Ν.Παππάς αναρωτήθηκε, «πώς με την ιδιωτικοποίηση κρίσιμων τομέων όπως τα δίκτυα, θα διασφαλιστεί ότι οι ιδιώτες θα προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις, ώστε το φυσικό αέριο, για παράδειγμα, να φτάσει όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και στην περιφέρεια». 

Κλείνοντας, ο ίδιος επεσήμανε ότι με την κατεύθυνση που επιλέγει η ΝΔ «η Ελλάδα θα γίνει ξανά μια χώρα στην οποία εντείνονται οι ανισότητες, κοινωνικές και περιφερειακές. Οι συνταγές σας είναι συνταγές κοινωνικής και οικονομικής χρεοκοπίας».

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…