Novartis_Gate: Στο… μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης ξανά ο Μανιαδάκης

Η Εισαγγελία Εφετών Αθήνας προχώρησε στην έφεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, με βάση το οποίο ο Νίκος Μανιαδάκης απηλλάγη από την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας.

4924958

Έφεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος που εξέδωσε προ ολίγων ημερών το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για τον Νίκο Μανιαδάκη αναφορικά με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας στο σκάνδαλο Novartis, άσκησε η Εισαγγελία Εφετών. 

Η υπόθεση θα κριθεί εκ νέου από το Συμβούλιο Εφετών το οποίο θα κρίνει τα στοιχεία της δικογραφίας που τον συνδέουν με τον χρηματισμό αξιωματούχων από τη φαρμακοβιομηχανία Novartis.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα κρίνει αν το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αξιολόγησε ορθά τον νόμο για το αδίκημα της δωροληψίας υπαλλήλων.

Υπενθυμίζεται πως η ποινική δίωξη σε βάρος του κ. Μανιαδάκη είχε ασκηθεί τον Δεκέμβριο του 2018 από την Εισαγγελία Διαφθοράς, όταν ανεκλήθη από το Ν. Μανιαδάκη η ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα που του είχε χορηγηθεί με το όνομα “Ιωάννης Αναστασίου”.

Ας σημειωθεί πως μετά το απαλλακτικό βούλευμα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχαν σπεύσει να… πανηγυρίσει για την απαλλαγή του καθηγητή Ν. Μανιαδάκη.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…