Novartis_Gate: Αμερικανικό χαστούκι στις ελληνικές αρχές και τον Άρειο Πάγο

Να σταματήσει ο εκφοβισμός των προστατευόμενων μαρτύρων ζητά με επιστολή προς τις ελληνικές αρχές και τον Άρειο Πάγο ο αμερικανός δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση Novartis

AP Novartis 5

Με μια σφοδρή επιστολή προς της ελληνικές αρχές ο Αμερικανός δικηγόρος Στήβεν Κον (Stephen Kohn), που εκπροσωπεί τους Έλληνες προστατευόμενους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος της υπόθεσης Novartis στις ΗΠΑ, απαντά στην επιστολή των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου για πληροφορίες όσον αφορά τους συγκεκριμένους μάρτυρες.

Με την επιστολή αυτή ο Στήβεν Κον προειδοποιεί τις ελληνικές αρχές και ιδιαίτερα τον Άρειο Πάγο να σταματήσει τον εκφοβισμό μαρτύρων και να τηρηθούν οι διεθνείς συμβάσεις καταπολέμησης της διαφθοράς που έχουν εγκριθεί από την Ελλάδα και εφαρμοστεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Επισημαίνει μάλιστα πως αφορμή της επιστολής ήταν το αίτημα των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου κκ Ευ. Ζαχαρή και Λ. Σοφουλάκη προς τις Αμερικανικές Αρχές για παροχή πληροφοριών που σχετίζονται με τους προσφεύγοντες μάρτυρες ενώπιον της Αμερικανικής Δικαιοσύνης.
Σημειώνεται πως τίτλος της επιστολής είναι: 

«Ανάρμοστος και παράνομος εκφοβισμός των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος στην αμερικανική υπόθεση της Novartis» 

Στην επιστολή προς το Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Ευρώπης η οποία προωθήθηκε -μεταξύ των άλλων- και προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη επισημαίνεται: 

«Με το παρόν ζητάμε να σταματήσετε αμέσως και να παραιτηθείτε από κάθε προσπάθεια απόκτησης της ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών οι οποίες έχουν οικειοθελώς παράσχει πληροφορίες στις αμερικανικές αρχές. Ζητάμε επίσης να αποσύρετε κάθε αίτημα προς τις αμερικανικές αρχές να αποκαλύψουν την ταυτότητα αυτών των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος.

Αυτή η επιστολή αποτελεί επίσης επίσημη καταγγελία κατά του Αρείου Πάγου η οποία υποβάλλεται στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Ζητάμε επίσης να επιβληθούν όλες οι διαθέσιμες κυρώσεις και τα διορθωτικά μέτρα βάσει της παραβίασης των διεθνών συμβάσεων καταπολέμησης της διαφθοράς οι οποίες έχουν εγκριθεί από την Ελλάδα και εφαρμοστεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης.»

Διαβάστε τη συνέχεια στο documentonews.gr

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…