#Novartis_Gate: Δίωξη για δωροληψία πολιτικού προσώπου στον Ανδρέα Λοβέρδο

Ποινική δίωξη σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis. Δόθηκε ήδη η σχετική παραγγελία για να διωχθεί για δωροληψία πολιτικού προσώπου και μάλιστα κατ΄ εξακολούθηση.

EK Loverdos

Η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς  Ελένη Τουλουπάκη, παρήγγειλε στην εισαγγελία πρωτοδικών την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού υγείας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου για δωροληψία πολιτικού προσώπου κατ΄ εξακολούθηση.

Η παραγγελία της κ. Τουλουπάκη θα είχε δοθεί νωρίτερα εάν δεν την είχε καθυστερήσει η αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλλε σε βάρος της ο Ανδρέας Λοβέρδος, και η οποία απορρίφτηκε ομόφωνα από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο εφετών με ένα σκεπτικό -κόλαφο για τον πρώην υπουργό αλλά και για τις καταγγελίες στις οποίες είχε στηριχθεί η αίτηση του (καταθέσεις Ράικου και Αγγελή) 

Τα στοιχεία που οδήγησαν στη δίωξη Λοβέρδου

Κόλαφος ήταν για τον Ανδρέα Λοβέρδο τα συμπεράσματα του διαβιβαστικού που είχαν σταλεί από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς στη Βουλή προκειμένου να αρθεί η ασυλία του πρώην υπουργού Υγείας.

Στα εν λόγω συμπεράσματα η εισαγγελία κρίνει ότι ο πρώην υπουργός «συμφώνησε και έλαβε από τον Κωνσταντίνο Φρουζή […] και για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εταιρείας αυτής (σ.σ.: Novartis) συνολικό ποσό τουλάχιστον 200.000 ευρώ». Ο Ανδρ. Λοβέρδος έλαβε το ποσό αυτό προκειμένου «να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ως άνω εταιρείας, η οποία απέκτησε τεράστιο οικονομικό όφελος, κατά παράβαση των καθηκόντων του». Και το έπραξε αυτό παρανομώντας.

Οι εξυπηρετήσεις του πρώην υπουργού προς τη Novartis –όπως έχουν στοιχειοθετηθεί από την εισαγγελία– είναι πέντε και αφορούν υπερτιμολογήσεις φαρμάκων της και ευνοϊκή μεταχείρισή της. Το επίδικο στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι πως βάσει του νόμου 3790/2009, που ανανεώθηκε από τον ν. 3840/2010, ο οποίος ίσχυε επί υπουργίας Λοβέρδου«η τιμή κάθε φαρμακευτικού προϊόντος προκύπτει από τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων αντίστοιχων τιμών του φαρμακευτικού προϊόντος στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα οποία υφίστανται και ανακοινώνονται επίσημα στοιχεία από τις αρμόδιες αρχές των χωρών αυτών». Κι όμως, ο Ανδρέας Λοβέρδος ξεπερνά αυτά τα… ασήμαντα εμπόδια προκειμένου –βάσει της εισαγγελίας– «να ωφελήσει οικονομικά τη Novartis».

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στο documentonews.gr 

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…