Novartis θα λέτε και θα κλαίτε

Άμα είσαι ο Σούπερ Γκούφυ και μαζεύεις στο κόμμα σου την ακροδεξιά Σάρα και Μάρα, κάποια στιγμή γυρίζουν τρέχοντας στον οικογενειακό σας εχθρό: Τον Αντώνη Σαμαρά.

EK Samaras Mitsotakis

Τι έγινε, ρε παιδιά, εκεί στο Μοσχάτο; Κάνατε το Μπιγκ Μπανγκ με τις εκλογές και μετά αρχίσατε τις προσωπικές καριέρες του αυλικού γύρω από τον κύριο υμών και σωτήρα, Κυριάκο Μητσοτάκη;

Ή… σχεδόν. Γιατί τώρα που η κυβέρνηση τρέχει να μαζέψει τα προεκλογικά ασυμμάζευτα, το κοινωνικό κράτος που καταρρέει, το φιάσκο προσφυγικού τε και μακεδονικού, την κρίση με την Τουρκία, τα εργασιακά, την Υγεία που δεν έχεις γάζες να κάνεις τη δουλειά σου, σκάνε και οι πρώτες σπιουνιές.

Διότι, πώς αλλιώς; Άμα είσαι ο Σούπερ Γκούφυ και μαζεύεις στο κόμμα σου την ακροδεξιά Σάρα και Μάρα, κάποια στιγμή γυρίζουν τρέχοντας στον οικογενειακό σας εχθρό: Τον Αντώνη Σαμαρά. Αλλά, Κυριάκο, δεν άκουγες τον πατέρα σου. Κάτι ήξερε και δεν τον ήθελε…

Ποιος ξαναγύρισε στη στοργική φτερούγα του τελευταίου αποστάτη της ΝΔ; Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Ανάπτυξης. Ε, έχει τα προσωπικά του τρεχάματα με τη Novartis και τις εξελίξεις που τρέχουν, ο άνθρωπος και παράτησε για λίγο τους χιλιάδες επενδυτές που είχαν υποσχεθεί προεκλογικά, για να αναζητήσει ασφάλεια στον παλιό, καλό του σύμμαχο. Που, στην τελική, αυτός τον έμπασε και στο κόμμα.

Υπουργός τηλεοπτικών εμφανίσεων και παλιών συμμάχων ο Άδωνις. Ξανάρχισε και τα πολύ ακροδεξιά, σου λέει κάτσε καλά, εγώ ήρθα εδώ πέρα επισκέπτης, έχω και τη φωλιά μου λερωμένη με το σκάνδαλο της Novartis, άνθρωπος είσαι και λυγάς, Άδωνί μου. Εγώ σε καταλαβαίνω. Γιατί δεν είσαι έξυπνος, σαν τον Βορίδη, να είσαι μεν φασισταριό, αλλά να κάνεις την πάπια και να επιβιώνεις ακριβώς όπως το επιθυμείς. Εσύ χώθηκες μέχρι τον λαιμό και τώρα ψάχνεις καινούριους συμμάχους στους… παλιούς.

Κι όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει διακοπές  ένθεν κακείθεν, ο αντιπρόεδρος αλωνίζει. Να ισχυροποιηθεί στο κόμμα. Να μην χάσει την προσωπική του πολιτική καριέρα. Να μη χάσει και την ελευθερία του, εδώ που τα λέμε. Γιατί το κόμμα του τον έχει προστατεύσει ήδη πάρα πολύ. Κι αν κάποιος πρέπει να θυσιαστεί, ποιος λέτε να είναι; Τα δικά τους παιδιά; Όχι, βέβαια. Ο ξένος άνθρωπος θα είναι.

Σκούρα τα πράγματα για τον Άδωνι, σκούρα για τον πρωθυπουργό, σκούρα και για την κυβέρνηση. Που όσο κι αν έχουν όλα τα μεγάλα ΜΜΕ με το μέρος τους, κάποια στιγμή τα γεγονότα αρχίζουν να μιλούν από μόνα τους. Και στην τελική, δεν είναι Noor1 η Novartis να εξαφανίζει τους μάρτυρες… μυστηριωδώς. Κυλούν οι διαδικασίες.

Είναι, εξάλλου και οι μόνες που κυλούν. Γιατί όλα τα υπόλοιπα, έχουν παγώσει. Μόνο τα σκάνδαλα και οι ιδιωτικοποιήσεις λειτουργούν κανονικά για αυτό το κόμμα. Κι εκτός του κόμματος,  αντιπολίτευση πάει για ανασυγκρότηση και διεύρυνση με, μάλιστα, ενδιαφέρουσα, πολύ ενδιαφέρουσα απήχηση.

Ίδωμεν. Όχι αν θα κρατήσει η κυβέρνηση. Δεν θα κρατήσει. Ούτε αν θα κρατήσει ο ‘Αδωνις. Αυτός κι αν δεν πρόκειται να κρατήσει. Ίδωμεν πόσο χρόνο χρειάζεται το σκάνδαλο της δεκαετίας μέχρι να κάνει το Μοσχάτο Novartis να λέει και να κλαίει.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…