Newsroom

Newsroom

#Novartis_Gate: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το σκάνδαλο δισεκατομμυρίων

Τεράστιος είναι ο «σεισμός» που έχει προκληθεί το τελευταίο εικοσιτετράωρο στο πολιτικό σκηνικό από τη φερόμενη εμπλοκή δυο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ υπουργών στο πολύκροτο σκάνδαλο Novartis. Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Πικραμμένος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης, Ανδρέας Λοβέρδος είναι μεταξύ άλλων τα ηχηρά πολιτικά ονόματα που αναφέρονται στη δικογραφία του #Novartis_Gate. Το σκάνδαλο έχει ήδη χαρακτηριστεί μεγαλύτερο ακόμη και από αυτό της Siemens καθώς η συνολική ζημιά του Δημοσίου, με βάση τη δικογραφία, φέρεται να ανέρχεται στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο για την Novartis ενώ εν γένει για τις φαρμακευτικές εταιρίες υπολογίζεται στα 23 δισεκατομμύρια ευρώ. Πολιτικά πρόσωπα εμφανίζονται από τις «καυτές» καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, να λαμβάνουν συνολικά περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ σε μίζες.

5a799fee1dc524a4408b45b2

Μέρος της ογκώδους δικογραφίας διαβιβάστηκε σήμερα, Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στη Βουλή με επόμενο βήμα, όπως ορίζεται στον Κανονισμό, να είναι η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Βέβαια, σύμφωνα με ρεπορτάζ του koutipandoras.gr, υπάρχουν δυο σενάρια που εξετάζονται από την κυβέρνηση. Το πρώτο θέλει τη δικογραφία να εντάσσεται στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία. Το δεύτερο να συστήνεται κατευθείαν Προανακριτική Επιτροπή η οποία και θα έχει τον τελικό λόγο για το εάν και ποια πρόσωπα θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη.

Στις 15:00 πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας για τη δικογραφία του #Novartis_gate.

Όπως ανακοινώθηκε, διαβιβάστηκε η δικογραφία Novartis, με την προεδρεύουσα, Τασία Χριστοδουλοπούλου, να αναφέρει ένα προς ένα τα ονόματα των πρωταγωνιστών του σκανδάλου και τις κατηγορίες που τους βαραίνουν. 

Διαβάστε ποια η πορεία της δικογραφίας και ποιοι θα έχουν πρόσβαση.

#Novartis_Gate: Ξετυλίγοντας το κουβάρι του σκανδάλου


Το σκάνδαλο ήρθε στη δημοσιότητα πριν από έναν χρόνο περίπου. Πρώτη η εφημερίδα Documento αποκάλυψε πτυχές από το μεγάλο «φαγοπότι» που είχε στηθεί στο χώρο του φαρμάκου από τον ελβετικό κολοσσό με την αρωγή υπουργών πρώην κυβερνήσεων. Η έρευνα για το #Novartis_Gate στην Ελλάδα ξεκίνησε το 2016 από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Το σκάνδαλο έχει δυο πτυχές.

1. τον χρηματισμό γιατρών στη χώρα μας από την πολυεθνική για να προωθούν τα φάρμακά της και

2. την πολιτική υπερτιμολόγησης φαρμάκων μέσω των οποίων αύξανε τα έσοδά της όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο (η Ελλάδα είναι χώρα αναφοράς τιμών δηλαδή καθορίζει τις τιμές και στο εξωτερικό). Μία μικρή για παράδειγμα αύξηση της τάξης των 10 λεπτών σε ένα φάρμακο, μπορούσε να σημαίνει αύξηση κερδών έως και 25 εκατ. ευρώ για την Novartis.

Ακόμη ένα παράδειγμα. Αν ένα φάρμακο υψηλού κόστους πάρει τιμή από 100 ευρώ σε 120 και η φαρμακευτική δαπάνη γι΄ αυτό το φάρμακο είναι 100 εκατομμύρια, τότε με αυτή την ανατίμηση και μόνο, η κάθε Novartis κερδίζει 20 εκατομμύρια ευρώ. 

Η έρευνα των Εισαγγελέων Διαφθοράς ξεκίνησε στα μέσα του Δεκεμβρίου 2016 με αρχικό υλικό τα στοιχεία για δωροδοκίες κρατικών λειτουργών και γιατρών που είδαν το φως της δημοσιότητας με αφορμή διετή έρευνα που διεξάγεται από τις αμερικανικές αρχές για τον κολοσσό και τις μεθόδους που φέρεται να χρησιμοποιούσε για να επικρατήσει στην αγορά. Η έρευνα είχε διαταχθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά από καταγγελίες και δημοσιεύματα που είχε προσκομίσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Το περασμένο φθινόπωρο, κλιμάκιο εισαγγελικών λειτουργών πήγε στις ΗΠΑ όπου σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές συγκέντρωσε συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν το «ελληνικό σκέλος» της υπόθεσης, καθώς η φαρμακοβιομηχανία φέρεται να χρησιμοποιούσε τις καταγγελλόμενες μεθόδους σε πολλές χώρες. Στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια διενεργούνται για την φαρμακοβιομηχανία, από τις αρμόδιες αρχές στοχευμένες έρευνες, τόσο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όσο και ποινικής αξιολόγησης συγκεκριμένων στοιχείων που έχουν συλλέξει για τη Novartis.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στις αρχές των ΗΠΑ κατέφυγαν δύο Έλληνες πολίτες, στελέχη της εταιρίας στα τμήματα Πωλήσεων και Επικοινωνίας – Εταιρικής Ευθύνης, οι οποίοι φέρονται να κατέθεσαν στις αμερικανικές αρχές εκατοντάδες έγγραφα που αποκαλύπτουν καταβολές χρηματικών ποσών τόσο σε ιδιώτες γιατρούς όσο και σε γιατρούς που εργάζονταν στο δημόσιο σύστημα Υγείας (συνολικά πάνω από 4.000), με στόχο τη λήψη ευνοϊκών αποφάσεων για την εταιρία και τη συνταγογράφηση των φαρμάκων της.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Εισαγγελίας Διαφθοράς με τις ΗΠΑ, πριν λίγες ημέρες βρέθηκε στην χώρας μας κλιμάκιο από στελέχη του FBI και των Εισαγγελικών αρχών προκειμένου να έχουν συγκεκριμένη συνεργασία.

Τα δέκα ηχηρά πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται


Η δικογραφία που φτάνει στη Βουλή περιλαμβάνει ηχηρά ονόματα δέκα πολιτικών. Πρόκειται για τους πρώην πρωθυπουργούς, Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο και για τους παρακάτω οκτώ πρώην υπουργούς: Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνη Γεωργιάδη, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά, Γιώργο Κουτρουμάνη.

Κατά τις εκτιμήσεις της έρευνας η συνολική ζημιά του δημοσίου από τις παράνομες πρακτικές φαρμακευτικών εταιρειών από το 2000 και μετά, υπολογίζεται σε 23 δισ. ευρώ, ενώ η ζημιά που προσδιορίζεται εξειδικευμένα για τη Novartis φτάνει τα 3 δισ. ευρώ.

Η δικογραφία για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα περιλαμβάνει 20 καταθέσεις μεταξύ των οποίων και τριών προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίες συνολικά αναφέρονται σε ποσά δωροδοκίας που διακινήθηκαν το διάστημα από το 2006 έως τις αρχές του 2015, τα οποία φτάνουν τα 50 εκατ. ευρώ. Από αυτά σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας περίπου 40 εκατ. ευρώ φαίνεται να διακινήθηκαν πριν το 2010 σε τρία πολιτικά πρόσωπα μόνο για υπόθεση εμβολίων.

Πληροφορίες από την εισαγγελία αναφέρουν ότι συνολικά στην υπόθεση με τις μίζες εμπλέκονται 30 πρόσωπα, κρατικοί αξιωματούχοι όπως πρώην γενικοί γραμματείς, πρώην σύμβουλοι, και συνεργάτες υπουργών, πρώην διοικητές δημοσίων οργανισμών και πρώην μέλη επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων. Η έρευνα των εισαγγελέων συνεχίζεται σε ότι αφορά την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στην οποία εμπλέκονται πολύ περισσότερα πρόσωπα όπως γιατροί, μεσάζοντες, παρένθετα πρόσωπα κ.α.

Ποινική δίωξη σε στέλεχος της Novartis

Την ίδια στιγμή, ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος ενός υψηλόβαθμου στελέχους της NOVARTIS, για δωροδοκία ενώ εκδόθηκε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς και για τα πολιτικά και μη πρόσωπα, όσον αφορά το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Οι πρώτες αποκαλύψεις Documento


Τον Ιανουάριο του 2017 το Documento στο 8ο φύλλο του παρουσίασε για πρώτη φορά στοιχεία «φωτιά» αναφορικά με το #Novartis_gate σε δημοσίευμα με τίτλο «Πρώην πρωθυπουργός στο Novartis-gate». Στο δημοσίευμα γινόταν λόγος για πλέγμα διαφθοράς το οποίο είχε δημιουργηθεί από τον ελβετικό κολοσσό, το οποίο ξεκινούσε από πολιτικά πρόσωπα που υπέγραφαν τις πολιτικές και τις τιμές των φαρμάκων και επεκτεινόταν μέχρι και τον ΕΟΦ, τους γιατρούς και τους κρατικούς λειτουργούς.

Στο ίδιο δημοσίευμα γινόταν επίσης λόγος για βίντεο το οποίο είχαν στη διάθεσή τους οι αρχές το οποίο κατέγραφε τη συνάντηση Ελλήνων και ξένων στελεχών της Novartis στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το τότε ρεπορτάζ του «Documento», το υψηλόβαθμο στέλεχος φερόταν να ομολογεί στους συνεργάτες του ότι το φάρμακο που είχε διατεθεί στην αγορά παρουσίαζε προβλήματα τα οποία είχε διαπιστώσει και ο εσωτερικός έλεγχος. Παράλληλα τους ενημέρωνε πως το report του ελέγχου θα κρυφτεί και θα ληφθούν μέτρα ώστε να εμφανιστούν όλα καλά.

«Χορηγία Αβραμόπουλου με 200 εκατ. ευρώ»


Των παραπάνω αποκαλύψεων ακολούθηκε ακόμη ένα «καυτό» ρεπορτάζ. Η εφημερίδα αποκάλυπτε τον τρόπο με τον οποίο ο ελβετικός κολοσσός κατάφερε να εξασφαλίσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ με απευθείας ανάθεση προκειμένου (θεωρητικά πάντα) να προστατεύσει τον ελληνικό πληθυσμό από τον ιό του AIDS, την ηπατίτιδα Β και την ηπατίτιδα C, διενεργώντας μοριακό έλεγχο του αίματος σε τιμές πενταπλάσιες των φυσιολογικών.

Προκειμένου μάλιστα να μπορέσει η Novartis να εξασφαλίσει υπερτιμολογημένες πληρωμές χωρίς διαγωνισμό και στη συνέχεια να μοιραστεί την «πίτα του αίματος» με μία ακόμη πολυεθνική, τη Roche, δημιουργήθηκε στη χώρα ένα κλίμα τεχνητού κινδύνου μέσα από μεθοδευμένες διαρροές στα ΜΜΕ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Documento» ένα παιδί το οποίο είχε γίνει φορέας του AIDS έπειτα από μετάγγιση αίματος χρησιμοποιήθηκε –ετεροχρονισμένα μάλιστα– ως απόδειξη του μεγάλου κινδύνου.

Τι ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής


Σύμφωνα με τον Κανονισμό, για τη δικογραφία θα σχηματιστεί Εξεταστική Επιτροπή εκτός και εάν αποφασιστεί η συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής. 

Η απόφαση για τη συγκρότηση ή μη Προανακριτικής Επιτροπής λαμβάνεται μέσω μυστικής ψηφοφορίας σε ειδική ημερήσια διάταξη που ορίζεται μέσα σε 15 μέρες από την κατάθεση της σχετικής πρότασης. 

Για την έγκριση συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 151 ψήφοι.

Όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, η πρόταση για την άσκηση δίωξης κατά νυν ή πρώην μελών της κυβέρνησης υποβάλλεται γραπτώς και υπογράφεται από 30 βουλευτές.  

Αποκάλυψη Documento για εμπλοκή πέντε υπουργών στο σκάνδαλο

Στο τελευταίο φύλλο της, αυτό της Κυριακής, 4 Φεβρουαρίου, η εφημερίδα Documento έφερε στο φως στοιχεία από τις «καυτές» καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων. Καταθέσεις οι οποίες εμφανίζονται να έχουν ξετυλίξει το κουβάρι των σχέσεων της Novartis με πολιτικά πρόσωπα και ανθρώπους που είχαν αρμοδιότητα τη διαμόρφωση της τιμής του φαρμάκου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι χρηματιζόμενοι από τη Novartis υπουργοί φρόντιζαν να κάνουν τρεις σημαντικές κινήσεις εξυπηρέτησης της πολυεθνικής. Πρώτον, υπέγραφαν για υψηλές τιμές σε φάρμακα της Novartis και καθόριζαν την τιμή στην Ευρώπη, αφού η Ελλάδα ήταν χώρα αναφοράς. Συνήθως οι τιμές ανέβαιναν στα ακριβά φάρμακα. Μία αύξηση 20 ευρώ σε ένα φάρμακο των 100 ευρώ, το οποίο έκανε τζίρο 40 εκατ. ευρώ, σήμαινε αμέσως 8 εκατ. επιπλέον κέρδη για την εταιρεία. Όπως στην Ιταλία, έτσι και στην Ελλάδα, φάρμακα της Novartis, όπως το Lucentis (για θεραπεία της ωχράς κηλίδας) προωθήθηκε αντί φαρμάκου άλλης εταιρείας που ήταν 40 φορές φτηνότερο.

Δεύτερον, οι υπουργοί και οι υπηρεσιακοί παράγοντες φρόντιζαν να καθυστερούν και να παρακωλύουν τους ανταγωνιστές της Novartis, ώστε η εταιρεία να έχει πάντα προβάδισμα. Και τρίτον, η Novartis είχε επίσης προβάδισμα στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ.

Η ανακοίνωση της Novartis για το σκάνδαλο


Μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, η εταιρία στην Ελλάδα εξέδωσε μια λακωνική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η εταιρεία συνεργάζεται με τις Αρχές και λαμβάνει σοβαρά κάθε ισχυρισμό για πιθανά παραπτώματα».

«Έχουμε λάβει γνώση των δημοσιευμάτων σχετικά με τις επιχειρηματικές μας πρακτικές στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις Αρχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η Novartis δεσμεύεται με τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής επιχειρηματικής συμπεριφοράς και κανονιστικής συμμόρφωσης, σε όλες τις πτυχές της εργασίας. Λαμβάνουμε κάθε ισχυρισμό για πιθανό παράπτωμα εξαιρετικά σοβαρά και εξετάζουμε διεξοδικά όλες τις αναφορές» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τι υποστηρίζουν τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα


Με δηλώσεις τους, οι πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί που εμπλέκονται στην υπόθεση αρνούνται ότι έχουν διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία ελέγχονται. 

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής: «Πληροφορήθηκα τη νέα συκοφαντία του κ. Τσίπρα κατά του προσώπου μου. Και μάλιστα από κατασκευασμένες μαρτυρίες ανωνύμων. Επειδή η συκοφαντία είναι το όπλο των δειλών, τους λέω πως εμένα δεν με αγγίζουν! Να είναι βέβαιοι ότι οι συκοφάντες και όσοι είναι από πίσω θα λογοδοτήσουν οι ίδιοι στη δικαιοσύνη».

Δήλωση για την εμπλοκή του στο πολύκροτο σκάνδαλο Novartis έκανε και ο πρώην πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος. Σε αυτήν, αναφέρει πως δεν έχει καμία σχέση με το σκάνδαλο. «Ουδεμία σχέση έχω με το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η υπηρεσιακή κυβέρνηση της χρονικής περιόδου Μαΐου -Ιουνίου 2012», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε μεταξύ άλλων πως πρόκειται για συκοφαντίες και κάτι «κατά τρόπο παντελώς ασυνάρτητο». Ολόκληρη η δήλωση Βενιζέλου εδώ.

Σε έντονο ύφος απάντησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Έκανε λόγο πως είναι θύμα «πολιτικής στοχοποίησης και bullying». Η ανακοίνωση εδώ.

«Ουδεμία σχέση είχα με το ζήτημα Novartis – Η πολιτική του φαρμάκου και η τιμολόγησή του δεν ανήκε στην αρμοδιότητα μου το διάστημα της υπουργίας μου» δήλωσε ο Επίτροπος της Ε.Ε. και πρώην «γαλάζιος» υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

Ολόκληρη η δήλωσή Αβραμόπουλου εδώ. 

Αιφνιδιασμένος και έκπληκτος για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της Novartis δήλωσε ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, αναφέροντας πως ουδεμία σχέση είχε με οποιαδήποτε φαρμακευτική εταιρία. Εδώ η δήλωσή του.

«Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους»  


«Πριν ένα χρόνο είχα αναφέρει ότι το σκάνδαλο NOVARTIS τόσο όσο από οικονομικής όσο και ηθικής πλευράς θα συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία πολύ περισσότερο από το σκάνδαλο της Siemens» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, αμέσως μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Κοντονής συμπλήρωσε επίσης ότι «το σκάνδαλο με το φάρμακο είναι τεράστιο διότι, σε μία περίοδο κρίσης, υπήρχαν φαρμακευτικές εταιρείες που λειτουργούσαν με παράνομο τρόπο και με υπερκοστολογήσεις. Γι αυτό το λόγο εκτοξεύτηκε η φαρμακευτική δαπάνη σε ποσοστά διπλάσιας φαρμακευτικής δαπάνης της ΕΕ».

Διαβάστε σχετικά εδώ 

Εκατέρωθεν «πυρά» Μαξίμου – ΝΔ

Μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, κυβέρνηση και ΝΔ εξαπέλυσαν εκατέρωθεν «πυρά» για το σκάνδαλο Novartis.

«Η ΝΔ βρίσκεται σε πανικό και το δείχνει», επισημαίνουν σε αναλυτική απάντησή τους κυβερνητικές πηγές αναφορικά με το «πώς» αντέδρασε η αντιπολίτευση στην υπόθεση που από από τη Δευτέρα (χθες) απασχολεί τα δημόσια πράγματα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «το σκάνδαλο Novartis δεν είναι ένα ελληνικό, αλλά ένα διεθνές σκάνδαλο, καθώς η Ελλάδα ως χώρα αναφοράς για τη διαμόρφωση τιμής φαρμάκου σε 29 χώρες του κόσμου, ήταν η κρίσιμη χώρα». Και, «αυτό που διερευνάται τόσο από τις ελληνικές αρχές, όσο και από αρχές άλλων χωρών είναι η τιμολόγηση υπέρ της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας μέσω και της δωροδοκίας πολιτικών προσώπων, εις βάρος των ασθενών και του συστήματος υγείας της χώρας».

Αναλυτικά εδώ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η ΝΔ κατηγορώντας την για προσπάθεια ανάμιξής της στην ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση της Novartis.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως η κοινή γνώμη παρακολούθησε ένα πρωτοφανές, σε δημοκρατική χώρα, γεγονός καθώς, ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο αναπληρωτής του όχι μόνον ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για το περιεχόμενο μιας εν εξελίξει δικαστικής έρευνας την οποία εκ του Συντάγματος δεν μπορούσαν να γνωρίζουν, αλλά επιχείρησαν, όπως υποστηρίζει η ΝΔ, να προκαταλάβουν και την απόφαση, μιλώντας για σκάνδαλο που δεν έχει προηγούμενο από συστάσεως ελληνικού κράτους.

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Κέιτ

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο Βέλγος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας…

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».