#Novartis_Gate: Ο Στουρνάρας βλέπει ψέματα στα στοιχεία του FBI και μιλά για "ανώνυμους κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες"

Χρησιμοποιώντας ξανά την Τράπεζα της Ελλάδος σαν… «μαγαζάκι ανακοινώσεων» ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis. Ο επικεφαλής της ΤτΕ βλέπει ψέματα ακόμα και στα επίσημα στοιχεία του FBI στην ανακοίνωσή του, ενώ δηλώνει πως πρόκειται για «σαθρές κατηγορίες» από «ανώνυμους κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες». Αναφέρει δε πως επί υπουργίας του μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη ενώ η πορεία τόσο του ίδιου όπως και της συζύγου είναι «κρυστάλλινη και διαυγής». Είναι όντως έτσι τα πράγματα;

5a7c68d41dc524fa648b45fe

Ας ξεκινήσουμε από το ότι ο Γιάννης Στουρνάρας χρησιμοποίησε – όπως και στο παρελθόν – την ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος για να απαντήσει σε κατηγορίες που τον αφορούν προσωπικά και τον εμπλέκουν στο μεγαλύτερο ίσως σκάνδαλο στην Ελλάδα των τελευταίων ετών. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών στη μακροσκελή ανακοίνωσή του, που βρίσκεται ανάμεσα σε άλλες όπως η «Παροχή έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα προς της ελληνικές τράπεζες» και η «Έρευνα Τραπεζικών χορηγήσεων – δ’ τρίμηνο 2017», αρνείται οποιασδήποτε εμπλοκής του στο #Novartis_Gate.


Δεν διστάζει να χαρακτηρίσει μάλιστα, όπως και αρκετά άλλα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα στο σκάνδαλο, ως ψευδομάρτυρες τους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης. Αναφέρεται συγκεκριμένα για «ανώνυμους κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες» που «χωρίς να υποστηρίζονται από καμιά απόδειξη οι οποίοι ανέλαβαν τη βρώμικη δουλειά όσων κρύβονται» πίσω από την προσπάθεια εξόντωσής του.

Τονίζει πως στα έγγραφα του FBI που εμπεριέχεται το όνομά τόσο του ίδιου όσο και της συζύγου του, Λίνας Νικολοπούλου, υπάρχουν ψέματα και ανακρίβειες.

Στην απάντησή του, ο Γιάννης Στουρνάρας αναφέρει επίσης πως επί θητείας του στο Υπουργείο Οικονομικών η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε στο σύνολό της. Όμως, ο κ. Στουρνάρας γνωρίζει αρκετά καλά πως το συγκεκριμένο ήταν μνημονιακή απαίτηση και δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τον εκείνον.

«Η θητεία μου στο υπουργείο Οικονομικών έχει φέρει απτά αποτελέσματα υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, αφού επί των ημερών μου στο διάστημα 2012 -2014 η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 880 εκατομμύρια ευρώ (μείωση 30,5%) και άρα ακόμη και στον απλό πολίτη είναι αντιληπτή η ανοησία των επιχειρημάτων των μαρτύρων κατηγορίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Στουρνάρας.

Αντιθέτως, το σημαντικό θέμα στην περίφημη αυτή μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης που προτάσσουν ως αντεπιχείρημα αθωότητας στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων αρκετοί εμπλεκόμενοι πρώην υπουργοί, δεν είναι η μείωσή της αυτή καθαυτή. Είναι το αν μέσα στους καταλόγους αυτής υπήρχαν υπερτιμολογήσεις και σε ποια φάρμακα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας σε πρόσφατη ομιλία του στο Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) δήλωνε o ίδιος πως η απόφαση ήταν της Τρόικας. «Η συνολική μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης ήταν αποτέλεσμα κυρίως θεσμικών παρεμβάσεων, όπως αλλαγές στην τιμολόγηση, αύξηση των επιστροφών –rebates- στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, μείωση των ρυθμιζόμενων περιθωρίων κέρδους στη χονδρική και λιανική διάθεση των φαρμάκων, μείωση συντελεστών ΦΠΑ στα φάρμακα κ.λπ.», έλεγε το Μάρτιο του 2017 ο επικεφαλής της ΤτΕ.

Θυμίζουμε πως πρόεδρος του ΣΦΕΕ ήταν ο Κωνσταντίνος Φρουζής, πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Ελλάδας και φερόμενος από τις μαρτυρίες στη δικογραφία ως «πρωταγωνιστής» στο μοίρασμα των μιζών.

Ας θυμίσουμε επίσης πως ο Γιάννης Στουρνάρας απολάμβανε να… συμμετέχει και να εμφανίζεται ως ομιλητής σε ιατρικά συνέδρια τα οποία διοργάνωνε η εταιρία της συζύγου του και στα οποία χορηγοί ήταν φαρμακευτικές εταιρίες εκ των οποίων και η Novartis.

Αυτά τα στοιχεία εμπεριέχονται, σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία Novartis και προέρχονται από έρευνες των αμερικανικών αρχών και του FBI. Στα έγγραφα αυτά αναφέρεται πως το ζεύγος Στουρνάρα μαζί με άλλα πρόσωπα (σ.σ διαβάστε εδώ: Το ζεύγος Στουρνάρα εμπλέκουν σε μίζες οι Αμερικανοί) εμπλέκονται σε υποθέσεις δωροδοκιών.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση Στουρνάρα

«Η προσπάθεια κάποιων να με εμπλέξουν, προσωπικά και οικογενειακά, στο σκάνδαλο Novartis, θα πέσει στο κενό. Η πορεία μου, όπως και της συζύγου μου, είναι κρυστάλλινη και διαυγής και δεν μπορεί να σκιαστεί από τις επιθυμίες και τις σκοπιμότητες αυτών που με κάθε βρώμικο τρόπο επιδιώκουν την εξόντωσή μου. Έρχονται δε, σε συνέχεια ανάλογων επιθέσεων και διώξεων που έχω υποστεί τα τελευταία τρία χρόνια και που έχουν έναν και μοναδικό στόχο. Την αποπομπή μου από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος. Προσπάθεια που είχε μεθοδευτεί ήδη από το 2014 σε σύσκεψη στην Κυψέλη, όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης χωρίς να έχει διαψευστεί.

Πρόκειται για πρωτοφανείς κατηγορίες με προφανή ψέματα, αλλά και ανακρίβειες που στηρίζονται αποκλειστικά σε «ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες» χωρίς να υποστηρίζονται από καμιά απόδειξη, οι οποίοι ανέλαβαν τη «βρώμικη δουλειά» όσων κρύβονται πίσω από την προσπάθεια εξόντωσής μου.

Η θητεία μου στο υπουργείο Οικονομικών έχει φέρει απτά αποτελέσματα υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, αφού επί των ημερών μου στο διάστημα 2012 -2014 η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 880 εκατομμύρια ευρώ (μείωση 30,5%) και άρα ακόμη και στον απλό πολίτη είναι αντιληπτή η ανοησία των επιχειρημάτων των μαρτύρων κατηγορίας.

Μου προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι οι ανακρίβειες και τα ψέματα έχουν «παρεισφρήσει» ακόμα και σε επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, όπου εμφανίζομαι να είμαι Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος το 2012, όταν είναι γνωστό ότι ανέλαβα το 2014! Ή ότι ίδρυσα το ΙΟΒΕ, όταν αυτό ιδρύθηκε (όχι φυσικά από εμένα) το 1975.

Η σύζυγός μου έχει ελεγχθεί όσο κανένας άλλος ιδίως τα τελευταία χρόνια, ενώ όλα τα φορολογικά στοιχεία της εταιρείας της είναι στη διάθεση των αρχών από την κατάσχεση του αρχείου της τον Σεπτέμβριο του 2016. Αποτελεί λοιπόν έκπληξη το πως αυτά που δεν εντόπισε ο διαρκής φορολογικός και δικαστικός έλεγχος, τα αποκάλυψε ένας κουκουλοφόρος ψευδομάρτυρας που όμως είναι γνωστός στην κυβέρνηση.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι οι σαθρές αυτές κατηγορίες δεν με αγγίζουν!

Έχω ήδη ενημερώσει την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ανυπαρξία οποιασδήποτε πραγματικής βάσης για τις εναντίον μου αιτιάσεις.»


Δείχνει σημάδια έπαρσης ο Αυτιάς: «Η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές του κόσμου» (video)

autias koinonia

Δείχνει σημάδια έπαρσης ο Αυτιάς: «Η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές του κόσμου» (video)

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ πορεύεται με... σιγουριά μετά την χθεσινή δημοσκόπηση και δείχνει την…

Το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά» (video)

καλλιανος

Το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά» (video)

Ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος βιώνει τον δικό του «Γολγοθά»…