#Novartis_Gate: Ο Σαμαράς εμπλέκει Βαξεβάνη και Documento στη μήνυση κατά Τσίπρα

Στον Κώστα Βαξεβάνη και τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento που πρώτη αποκάλυψε το σκάνδαλο Novartis, αναφέρεται στη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και άλλων ο Αντώνης Σαμαράς.

5a85a1401dc524ce1a8b45ab

Ο Αντώνης Σαμαράς που εμπλέκεται στο #Novartis_gate και φέρεται σύμφωνα με τη δικογραφία να είναι αποδέκτης μιζών από την Novartis, βλέπει ως «συνεταίρο» στο «μακιαβελικής έμπνευσης σχεδιασμό» Τσίπρα εναντίον του τον Κώστα Βαξεβάνη και το Documento.

Στην κάτι παραπάνω από 50 σελίδες μήνυση που κατέθεσε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός, αποκαλεί το δημοσιογράφο ως «πρωθυπουργικό φίλο» και το Documento ως «στενά συνδεδεμένη με την Κυβέρνηση εφημερίδα».

Μάλιστα, σύμφωνα με το συλλογισμό Σαμαρά, οι καυτές αποκαλύψεις της εφημερίδας για το #Novartis_Gate είναι τεκμήριο που υποστηρίζουν τη θέση του περί… «σκευωρίας». Δεν του περνά βέβαια από το μυαλό πως με αυτόν τον τρόπο μια αποκαλυπτική δημοσιογραφική έρευνα επιβεβαιώθηκε πλήρως.

Αναρωτιέται ο κ. Σαμαράς σε κάποιο σημείο στη μήνυσή του: «Πού τα γνώριζε όλα αυτά ο πρωθυπουργικός φίλος κ. Βαξεβάνης, αν δεν είχε ευθεία ενημέρωση από τους σκευωρούς;».

Σε άλλο σημείο κάνοντας αναφορά στο άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη στο φύλο της 4ης Φεβρουαρίου με τίτλο «NOVArtis MACEDONIA», γράφει: ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί καν η κατάθεση της προστατευόμενης μάρτυρος Κελέση, ο Πρωθυπουργικός φίλος Κ. Βαξεβάνης επιτίθεται κατά τρόπο χυδαίο κατά πολιτικών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο αποκαλώντας τους «μπουκωμένους», ενώ επιπλέον αναφέρεται σε μαρτυρίες προστατευόμενων μαρτύρων, παρότι αυτές θα ολοκληρώνονταν την επομένη και περί ώρα 21:40! Αν αναλογιστεί κανείς ότι τα κυριακάτικα φύλλα κλείνουν την Παρασκευή, όταν δεν είχε 18 ολοκληρώσει την κατάθεσή του ούτε καν ο “Σαράφης”, τότε ευχερώς αντιλαμβανόμαστε με ποιους και για ποιους σκοπούς συνδιαλέγονταν οι μηνυόμενοι εισαγγελικοί λειτουργοί. Πού τα γνώριζε όλα αυτά ο κ. Βαξεβάνης; Που γνώριζε για τους προστατευόμενους μάρτυρες; Που γνώριζε για καταγγελίες περί δήθεν χρηματισμού πολιτικών που μετείχαν στο συλλαλητήριο και για βαλίτσες;; Αν όχι από τους μηνυόμενους σκευωρούς, τότε από ποιόν;».

Μάλλον ο κ. Σαμαράς θέλει να βλέπει παντού συνωμοσίες και συνωμότες και όχι τα πράγματα ως έχουν. Δηλαδή πως μια αποκαλυπτική δημοσιογραφική έρευνα έρχεται να επιβεβαιωθεί επίσημα με στοιχεία όχι μόνο της ελληνικής εισαγγελικής έρευνας αλλά και των αμερικανικών αρχών.

Διαβάστε σχετικά: #Novartis_Gate: Αυτή είναι ολόκληρη η μήνυση Σαμαρά κατά Τσίπρα

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…