Νοσταλγώντας τον ακατανόμαστο

Στον τόπο του «κοιμήση» Μπάιντεν, ο ακοίμητος Έλληνας στηρίζει τον Μητσοτάκη της Αμερικής και τον Τραμπ της Ελλάδας

AP17290652703004

Το e-mail που κατέφτασε σήμερα το πρωί στο ηλεκτρονικό κατώφλι μου, στριμωγμένο ανάμεσα σε σχόλια για το μπάσκετ και παραφουσκωμένους λογαριασμούς, ήταν από αυτά που σε κάνουν να χάνεις κάθε ελπίδα για το μέλλον αυτού του λαού.

Ο αποστολέας, άγνωστός μου προσωπικά με εξαίρεση 1-2 προηγούμενα μηνύματα, είναι Ελληνοαμερικανός με έδρα το Σικάγο. Ο τίτλος του μέιλ ήταν: «Εμπρός Μπάιντεν». Κατάλαβα εξαρχής ότι ήταν ειρωνικός. Μεταφράζω από τα greeklish:

«Κύριε Παπαδογιάννη, την άποψή σας για τον καινούριο “πρόεδρο” της Αμερικής δεν την έχω διαβάσει/ακούσει ακόμα.

Σύμπτωση ή απλά ήσασταν και εσείς θύμα της αμερικανικής προπαγάνδας του CNN και των λοιπών γνωστών “προοδευτικών” βλακειών;

Έχουμε αντέξει 9+ μήνες με τον Κοιμισμένο Τζο, αλλά μέχρι να φτάσουμε τους 48 και να ξεφορτωθούμε τον χειρότερο “πρόεδρο” στην Ιστορία του κράτους δεν μας βλέπω καλά.

Διαβάζω πάντοτε τα άρθρα σας για το ΝΒΑ, αλλά από πολιτική των ΗΠΑ αφήστε το καλύτερα.

Στο 37% λέει το ποσοστό αποδοχής του στις δημοσκοπήσεις. Ψηλά και εδώ ο δείκτης του Τζο, όπως και οι δήθεν 81 εκατομμύρια ψήφοι που πήρε!!!»

Ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία του κράτους! Προπαγάνδα με προοδευτικές bullshit! Δήθεν ψήφοι!

Απάντησα στον θυμωμένο πατριώτη μας, ότι θεωρούσα και θεωρώ τον Τραμπ απειλή για την ανθρωπότητα και για την δημοκρατία στις ΗΠΑ, όπως φάνηκε και από τα γεγονότα του Καπιτωλίου. Και εξέφρασα τη θλίψη μου, που οι Ελληνοαμερικανοί είναι τόσο ένθερμοι υποστηρικτές του.

«Προτιμώ 100% τον άχρωμο Μπάιντεν, παρά τον χιτλερίσκο Τραμπ», πρόσθεσα. Και κατέβασα τους διακόπτες αποκαρδιωμένος.

Η ελληνική ομογένεια στήριξε και στηρίζει τον ακροδεξιό βαψομαλλιά λες και είναι μετενσάρκωση του Μητσοτάκη. Τραμπικότεροι του Τραμπ, οι περισσότεροι. Και γενναιόδωροι οικονομικοί υποστηρικτές του. Γιατί; Γιατί έτσι. Για να μη τους πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές. Μπορεί να μην υπάρχουν τέτοιοι στο Αμέρικα, αλλά δεν αφήνουμε την αλήθεια να μας χαλάσει ένα ωραίο αφήγημα.

Μύγα στο κοφτερό σπαθί τους, όμως, δεν δέχονται. Όταν προ μηνών τόλμησα να γράψω στο Twitter ότι ανάμεσα στους εισβολείς του Καπιτωλίου ήταν πιθανότατα και κάποιοι Έλληνες, που σίγουρα ήταν δυο-τρεις, απειλήθηκα με μηνύσεις και αγωγές από οργισμένους συμπατριώτες μας.

Τώρα τους κακοπέφτει ο Μπάιντεν γιατί είναι, λέει, κοιμήσης και δεν έχει την πυγμή για να ξανακάνει την Αμερική μεγάλη. Όλη η υφήλιος είδε την Αμερική να μετατρέπεται σε μικροσκοπικό κουνούπι -φορέα ασθενειών- στη μαύρη τετραετία του Τραμπ, αλλά όχι, ο Έλληνας την είδε να μεγαλώνει. Και τον νοσταλγεί τώρα τον άνθρωπο που έχει το μίσος στο βλέμμα, για να χειροκροτήσει νέους φόνους φτωχών μαύρων από μπάτσους.

Τι κι αν οι ίδιοι οι απόδημοι Έλληνες ήταν «μαύροι» από τα πρώτα κιόλας χρόνια της μετανάστευσης; Τι κι αν έπλυναν εκατομμύρια πιάτα για να ξεφύγουν από τη μιζέρια; Τι κι αν τράβηξαν τον παθών τους τον τάραχο από την ξενοφοβία των «αυτοχθόνων»;

Τώρα αισθάνονται ότι γράπωσαν τον παπά από τα παπάρια, φορούν τη στολή του νοικοκυραίου και απαιτούν: «Έξω οι μετανάστες». Ναι, ναι, οι απόγονοι των μεταναστών απαιτούν την εκδίωξη των μεταναστών. Το ίδιο δεν συμβαίνει και στη μαμά Ελλάδα;

Δεν σκέφτονται όλοι έτσι, βέβαια, αλλά δυστυχώς είναι πολλοί. Πάρα πολλοί.

Ξέρω μάλιστα έναν άλλοτε μπασκετμπολίστα, Ελληνοαμερικανό, Εβραίο, μετανάστη φυσικά, του οποίου ο πατέρας ήταν έγκλειστος στο Άουσβιτς. Τι ψηφίζει αυτός ο άνθρωπος; Τραμπ! Και κάθε μέρα περνάει τον Μπάιντεν γενεές δεκατέσσερις μέσα από τα μέσα κοινωνικής αποχαύνωσης, όπως τόσοι και τόσοι Έλληνες Μπρούκληδες της απέναντι ακτής του Ατλαντικού.

Οκέι, ο καθένας κάνει ό,τι καταλαβαίνει και σκέφτεται όπως του υπαγορεύει το τσερβέλο του. Ρίχνει την ψήφο του σε όποιον νομίζει και αναλαμβάνει και τις συνέπειες. Κάθε λαός έχει τις κυβερνήσεις που του αξίζουν.

Το θέμα είναι, ότι αυτούς τους Αϊνστάιν της πολιτικής διανόησης ο Μητσοτάκης τους έχει ερωτευτεί και ετοιμάζεται να τους δώσει δικαίωμα ψήφου, για να ξορκίσουν όλοι μαζί και τους εδώ σταλινικούς και αναρχοάπλυτους.

Τι νομίζετε ότι θα ψηφίσει ο Τομ Πάπας από την Αστόρια στην ελληνική κάλπη, Σύριζα ή Κουκουέ; Ή Κινάλ; Μονοκούκι Κούλη, με διαρροές μόνο προς την ακόμα πιο υστερική δεξιά. «Αυτούς που αγαπούν την πατρίδα τους», όπως λέει η χρυσαυγίτικη ρητορεία.

Εάν μάλιστα ο Τομ δει τα σκούρα, θα πάρει αγκαζέ τα φιλαράκια του, θα φορέσουν καπελάκια M.G.G.A. (Make Greece Great Again) , θα καβαλήσουν το πρώτο αερόπλανο και θα σπεύσουν στην Αθήνα για να μπουκάρουν στη Βουλή. Που είναι και πιο εύκολη από τους Λευκούς Οίκους και τα Καπιτώλια.

Οι εδώ μπάτσοι θα τους στρώσουν μαύρο χαλί για να περάσουν μα μπαταριές στον αέρα, θα ρίξουν και ένα μπερντάχι στους άπλυτους διαδηλωτές που θα διαμαρτυρηθούν για το πραξικόπημα, θα σκοτώσουν και κανένα γύφτο αν παραγυαλίσει το μάτι τους από την καύλα, και όλα καλά.

Όπως θα είδατε αν αντέξατε να διαβάσετε το e-mail μέχρι το τέλος, ο άνθρωπός μας αμφισβητεί ακόμα και το αποτέλεσμα της κάλπης του Νοεμβρίου 2020. Πιθανότατα πιστεύει ότι ψήφισαν και τα δέντρα για να πέσει ο άγιος Τραμπ, λες και ζήλεψαν οι Αμερικανοί τις εκλογές βίας και νοθείας του Καραμανλή το ’61 (συμπληρώνονται σήμερα 60 χρόνια από εκείνες τις εκλογές). Τέτοια τους δίδαξε το ίνδαλμά τους, τέτοια κάνουν και τέτοια λένε.

Εσείς, Κυριάκο, τι λέτε για όλα αυτά; Τι ψηφίζουν τα πατριωτάκια που σας υποδέχονται όποτε πηγαίνετε τσάρκα στο Χάρβαρντ; Τον Μητσοτάκη της Αμερικής στηρίζουν, έτσι δεν είναι; Και τον Τραμπ της Ελλάδας.

Εκεί στα αμφιθέατρα που συχνάζετε, πρόεδρέ μου, για να τακτοποιήσετε την κοράκλα σας, μη πολυακούτε τι λένε οι διανοούμενοι, γιατί αυτοί οι άθλιοι είναι άθεοι και έχουν την κακή συνήθεια να μελετάνε και να σκέφτονται. Όλο «προοδευτικές βλακείες» τσαμπουνάνε.

Εάν σας πολυσκοτίσουν, κάντε μία παράκαμψη στο σχέδιο πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους και πεταχτείτε λίγο νοτιότερα, στα νησιά Κέιμαν. Θα βγάλετε ανενόχλητος τις ρώγες σας στον ήλιο της Καραϊβικής μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και θα ρίξετε και ένα ηλιοκαμένο βλέφαρο στις οικογενειακές μπίζνες.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ