Νοσοκομείο Κω: Ωδή στον ρατσιστή ομοφοβικό νέο διοικητή

Ρατσιστής, ομοφοβικός, με μίσος για τους ξένους. Ο νέος διοικητής του νοσοκομείου της Κω έχει ήδη πολύ βαρύ ιστορικό

ασθενοφορο 2

Μπορεί η περίπτωση του Κώστα Πατέρα που διορίστηκε διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας ύστερα από συμφωνία (σύμφωνα με τον ίδιο) με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να έχει μονοπωλήσει τις τελευταίες ημέρες τον δημόσιο διάλογο, όμως δεν είναι η μοναδική περίπτωση διορισμού διοικητή που έχει σοβαρά ζητήματα.

Η περίπτωση του νέου διοικητή του Νοσοκομείου της Κω, Τάσου Τσαχουργιανίδη αποτελεί όνειδος, καθώς από την ώρα που ανακοινώθηκε το όνομά του, έχουν ανασυρθεί εμετικές δηλώσεις που έχει κάνει στο παρελθόν σε ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Εφημερίδα των Συντακτών μάλιστα συγκέντρωσε όλες τις μισαλλόδοξες θέσεις που έχει εκφράσει το στέλεχος της ΝΔ, με αποτέλεσμα να φαίνεται σε όλη της τη… «δόξα» η ιδεολογική θέση του συγκεριμένου ανθρώπου που πλέον είναι επικεφαλής ενός νοσοκομείου. Σε αυτό το πλαίσιο, παρακάτω αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Δημήτρη Αγγελίδη στην ΕΦΣΥΝ.

Στην επιλογή του νέου διοικητή του Νοσοκομείου της Κω, Τάσου Τσαχουργιανίδη, τέως προέδρου της Ν.Δ. Λέρου, πρώην προέδρου του Σωματείου Υπαλλήλων Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό του Γιώργου Παυλή, φαίνεται ότι μέτρησε η ευαισθησία του στο προσφυγικό και οι μετρημένες, ψύχραιμες τοποθετήσεις του, με δεδομένο ότι το νοσοκομείο εξυπηρετεί τον πληθυσμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

«Πρόσφυγες, μετανάστες, λαθρομετανάστες, μουσουλμάνους εισβολείς, όπως θέλετε μπορείτε να τους πείτε» είπε τον Οκτώβριο σε τηλεοπτικό παράθυρο, με αφορμή κινητοποίηση του σωματείου.

Στα τέλη Οκτωβρίου, είχε την ετοιμότητα και την ευαισθησία να βιντεοσκοπήσει την άφιξη φουσκωτού με πρόσφυγες στη Λέρο και να αναρτήσει το βίντεο στο Facebook, ενώ μοιράστηκε τα συναισθήματα που του προκάλεσε: «Ντροπή, αίσχος, φόβος …… ΑΠΟΒΑΣΗ ακριβώς κάτω από το σπίτι μου». Λίγο αργότερα, έθεσε τα πραγματικά ερωτήματα: «Απροστάτευτοι εντελώς. Φυλάμε σύνορα; Κοιμόμαστε ήσυχοι; […] Υπάρχει ηθικός αυτουργός για όλο αυτό; […]».

Ενδεικτική της ευγλωττίας του και της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει τα πράγματα είναι η ανάρτηση που έκανε τον Αύγουστο για τη φωτιά στη Λέρο: «[…] ας ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα σχετικά με το μεταναστευτικό το οποίο χθες στη Λέρο είχε τη μεγάλη φωτιά. Ο Μετανάστης είναι Μετανάστης, Ο Παράνομος Μετανάστης είναι Παράνομος Μετανάστης, Ο Λαθρομετανάστης είναι Λαθρομετανάστης, ο κλέφτης και διαρρήκτης είναι κλέφτης και διαρρήκτης, ο εμπρηστής είναι εμπρηστής. Τέλος».

Ισχυρίζεται ότι ως πρόεδρος του σωματείου δεν υπήρξε κομματικός, αλλά πρόεδρος όλων, και θεωρείται βέβαιο ότι το ίδιο θα κάνει και ως διοικητής του νοσοκομείου. Για του λόγου το αληθές, την ημέρα των βουλευτικών εκλογών ανάρτησε τη φωτογραφία ενός κηδειόσημου του ΣΥΡΙΖΑ, δίπλα σε ένα αναμμένο κερί με μαύρη κορδέλα, και ευχήθηκε με μεγαλοψυχία «Καλό ταξίδι, καλό Παράδεισο».

Αλλά και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απευθύνθηκε με ευπρέπεια με αφορμή το Μακεδονικό: «“Κύριε” Παυλόπουλε, […] το ξέχασες για την καρέκλα. Ντροπή σου». Ενώ έδειξε σεβασμό στη διαφορετική άποψη, χαρακτηρίζοντας προδότες τους πολιτικούς αντιπάλους.

Είναι αλήθεια ότι τελευταία δεν ασχολείται με το Μακεδονικό, αλλά πέρσι βρέθηκε στην πρωτοπορία, συνδέοντάς το μάλιστα με άλλους αγώνες και κοινωνικά κινήματα. «Εδώ Μακεδονία, Εδώ Μακεδονία!! Σας μιλά ο λαός των Ελεύθερων αγωνιζόμενων Ελλήνων!!! Εχουμε πόλεμο!! Αμύνεσθαι περί πάτρης!!». Και αλλού: «Οι Σκοπιανοί αισθάνονται Μακεδόνες, λένε…. Και οι πούστηδες αισθάνονται Γυναίκες Αλλά δεν είναι..!!!».

Αν μη τι άλλο, το Νοσοκομείο Κω απέκτησε διοίκηση που καταλαβαίνει από διαθεματικότητα…

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…