Newsroom

Newsroom

”Nosferatu”: O άρχοντας του folk horror story-telling επιστρέφει δυναμικά με remake

Μετά τις μεγάλες επιτυχίες ''The VVitch'' και ''The Lighthouse'', έρχεται το πολλά υποσχόμενο remake του ''Nosferatu'' - με τον Robert Eggers στη σκηνοθεσία και την Anya Taylor-Joy στο cast.

nosferatu anya taylor joy robert eggers remake

Μετά τις μεγάλες επιτυχίες ”The VVitch” και ”The Lighthouse”, έρχεται το πολλά υποσχόμενο remake του ”Nosferatu” – με τον Robert Eggers στη σκηνοθεσία και την Anya Taylor-Joy στο cast, ένα remake που ο Eggers ονειρευόταν να κάνει εδώ και καιρό.

Το original βουβό Nosferatu κυκλοφόρησε το 1922, ενώ ο Werner Herzog σκηνοθέτησε το 1979 ένα δικό του remake.

Την παραγωγή του remake του Nosferatu θα την αναλάβει η Warner Bros. 

Ο Eggers ήταν fan του Nosferatu από την παιδική του ηλικία. Στα 17 του σκηνοθέτησε το Nosferatu στο σχολείο με στυλ γερμανικού εξπρεσιονισμού, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν είχε δηλώσει πως το νέο remake αποτελεί ένα πολύ σημαντικό project για εκείνον κυρίως γιατί είναι μια folk βαμπίρ ιστορία.

Τόσο το “The VVitch” οσο και το “The Lighthouse” – οι δυο ταινίες που κάνανε τον Eggers γνωστό – διατηρούν έντονα folk στοιχεία μέσα τους, αφήνοντας ένα ιδιαίτερο στίγμα στον τρόπο που επιλέγει να «αφηγηθεί» μια ιστορία.

Παρακολουθείς ανθρώπινα πάθη να ξετυλίγονται σε ένα υπερφυσικό και σκοτεινό κλίμα.

Οι ταινίες του μοιάζουν – και είναι – βγαλμένες από αρχαίους θρύλους και μύθους πλεγμένους μαζί, δημιουργώντας νέα πρωτότυπα σκοτεινά αφηγήματα – με διάχυτο το στοιχείο της δεισιδαιμονίας και της θρησκευτικότητας. 

Η Anya Taylor-Joy στο cast

Στο κάστινγκ του νέου του έργου θα είναι η Anya Taylor-Joy. Είναι η τρίτη φορά, που ο Eggers επιλέγει την Taylor-Joy να παίξει σε ταινία του.

Η Anya Taylor-Joy (γνωστή και για τον επίσης χρυσό ρόλο της στο ”The Queen’s Gambit” του Netflix) έκανε ένα φοβερό ντεμπούτο το 2015 μαζί με τον Robert Eggers στο “The Witch”: Ένα ατμοσφαιρικό folk horror το οποίο σε καθηλώνει με τα ισχυρά θέματα που θίγει περίτεχνα – πάντα μέσα σ’ ένα ιδιόρρυθμο περιβάλλον τρόμου και φολκλορισμού.

 Παράλληλα, από τον ίδιο σκηνοθέτη αναμένεται τον Απρίλιο του 2022 να βγει στους κινηματογράφους και το Viking epic ”The Northman” που γυρίστηκε στην Ισλανδία, με τους Nicole Kidman, Willem Dafoe, Anya Taylor-Joy και Alexander Skarsgard.

 

 

 

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

220328101503 ethniki omada ellada

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

“Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό…

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Θεσσαλία

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Ο μετεωρολόγος του ALPHA, Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποίησε για πολύ δύσκολες συνθήκες τη Παρασκευή και το…