Nordic Monitor: Δίκτυο κατασκοπείας από την τουρκική πρεσβεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Το Nordic Monitor, αποκαλύπτει απόρρητο έγγραφο των τουρκικών αρχών, στο οποίο αναφέρεται ότι οι κατασκοπευτικές δραστηριότητες εντάσσονταν σε ευρύτερη μυστική επιχείρηση της τουρκικής κυβέρνησης στην Ελλάδα για τον εντοπισμό Γκιουλενιστών.

τουρκική πρεσβεια

Μια άκρως μυστική επιχείρηση συλλογής πληροφοριών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με στόχο τον εντοπισμό «γκιουλενιστών» φέρεται να διεξήγαγε αξιωματικός της τουρκικής αστυνομίας αποσπασθείς στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Nordic Monitor, επικαλούμενη απόρρητο έγγραφο της τουρκικής κυβέρνησης το οποίο και δημοσιεύει.

Στο δημοσίευμα του Nordic Monitor, αποκαλύπτεται απόρρητο έγγραφο το οποίο έστειλε η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας της Τουρκίας (Emniyet) στις 2/9/2020 με παραλήπτες τουλάχιστον δώδεκα τουρκικά αστυνομικά τμήματα ώστε να τους διαβιβάσει πληροφορίες και στοιχεία που συγκέντρωσε ο τούρκος αστυνομικός, από παρακολουθήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

221116174802 Untitled 1

 

 

Όπως αναφέρει πάντα το ίδιο δημοσίευμα, ο τούρκος αστυνομικός ήταν αποσπασμένος στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα και κατασκόπευε τουλάχιστον έξι επιχειρήσεις και 13 άτομα ενδιαφέροντος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων ένα εστιατόριο, μια αγορά λιανικής, ένα μεσιτικό γραφείο και ένα πρακτορείο ενοικίασης αυτοκινήτων.

 

«Η κατασκοπευτική δραστηριότητα δείχνει ότι η κυβέρνηση Ερντογάν όχι μόνο αγνοεί το νόμο σε μια γειτονική χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά παραβιάζει και τον νόμο που απαγορεύει στην τουρκική αστυνομία να διεξάγει τέτοιου είδους επιχειρήσεις», καταλήγει στο σχόλιό το Nordic Monitor.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…