Νομοσχέδιο Υπουργείου Δικαιοσύνης: Σπίτια θα βγαίνουν στον πλειστηριασμό ακόμα και στο 30% της αξίας τους

Δεν έχει τέλος η κατηφόρα στις αξίες των ακινήτων αλλά και ο εφιάλτης με τις κατασχέσεις σπιτιών για όσους αδυνατούν…

1 125

Δεν έχει τέλος η κατηφόρα στις αξίες των ακινήτων αλλά και ο εφιάλτης με τις κατασχέσεις σπιτιών για όσους αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δανειακές υποχρεώσεις τους που δημιουργήθηκαν σε περιόδους “φούσκας” και με άλλους μισθούς για τα νοικοκυριά, καθώς η κυβέρνηση καταφέρνει νέο «χτύπημα» στους πολίτες με νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Μετά την ψυχρολουσία του ΕΝΦΙΑ και ενώ η κυβέρνηση δεν έχει ανανεώσει την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, ο υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου έδωσε στη δημοσιότητα νομοσχέδιο το οποίο καθορίζει ότι τα σπίτια που κατάσχονται -όλα ανεξαιρέτως- θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό εντός οκτώ μηνών (αντί 3,5 ετών σήμερα) στα δύο τρίτα της αντικειμενικής τους αξίας.

Μάλιστα, στην περίπτωση που ο πλειστηριασμός δεν είναι επιτυχής, θα βγαίνουν στο 50% της αξίας και ακολούθως στο ένα τρίτο, σύμφωνα με το avgi.gr.

Καθίσταται σαφές πως αυτός είναι και ένας μηχανισμός για να πέσουν σύντομα οι τιμές όλων των ακινήτων σ’ αυτό το επίπεδο.

Ο Προκόπης Δούκας απαντά για τον χαμό με τους Pink Floyd: «Δεν θέλουν να βρίσκομαι στην ΕΡΤ»

doukas 1

Ο Προκόπης Δούκας απαντά για τον χαμό με τους Pink Floyd: «Δεν θέλουν να βρίσκομαι στην ΕΡΤ»

«Το σύστημα των αντισυστημικών δεν έχασε την ευκαιρία να με κολλήσει στον τοίχο», σημειώνει σε…

Ρόδος: Συναγερμός στο αεροδρόμιο – Έσκασε το λάστιχο αεροσκάφους την ώρα της προσγείωσης

d886236dced3e071229ef8a381b1fc29 b

Ρόδος: Συναγερμός στο αεροδρόμιο – Έσκασε το λάστιχο αεροσκάφους την ώρα της προσγείωσης

Το αεροσκάφος θα μετακινηθεί κενό επιβατών σε χώρο του αεροδρομίου για να επισκευαστεί

Αττική: Σε συναγερμό για τα επίπεδα λειψυδρίας – «Άδειασαν» Μόρνος και Εύηνος

attiki 2

Αττική: Σε συναγερμό για τα επίπεδα λειψυδρίας – «Άδειασαν» Μόρνος και Εύηνος

Η λειψυδρία φαίνεται πως θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα το επόμενο διάστημα, καθώς υπάρχει τεράστια μείωση…