Νομοσχέδια και δημοψήφισμα στο κυβερνητικό συμβούλιο

Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης μετά τη χθεσινή "μη λύση" που προέκυψε από το χθεσινό Eurogroup, εξετάζονται στο κυβερνητικό συμβούλιο που γίνεται αυτή την ώρα στη Βουλή.

yporgsym

Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης μετά τη χθεσινή “μη λύση” που προέκυψε από το χθεσινό Eurogroup, εξετάζονται στο κυβερνητικό συμβούλιο που γίνεται αυτή την ώρα στη Βουλή.

Στο τραπέζι της συζήτησης του πρωθυπουργού, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και των 14 υπουργών τίθενται οι επόμενες κοινοβουλευτικές κινήσεις, με αιχμή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά του οποίου το περιεχόμενο αναμένεται να επηρεάσει άμεσα τη διαπραγμάτευση. 

Στο τραπέζι επίσης αναμένεται να μπει και το θέμα του δημοψηφίσματος, το οποίο όλα τα κυβερνητικά στελέχη αφήνουν ανοιχτό, δεδομένης της όχι ικανοποιητικής προόδου που διαπιστώνεται στη διαπραγμάτευση.

Στην εισήγησή του ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως το αποτέλεσμα της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup κατέγραψε τη σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και πως η ελληνική πλευρά έχει  μέχρι στιγμής ανταποκριθεί στο ακέραιο σε όσα προβλέπει η απόφαση του Eurogroup της 20ης του Φλεβάρη. 

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως «τώρα είναι η σειρά και των εταίρων να κάνουν τα απαραίτητα βήματα προκειμένου και αυτοί να αποδείξουν έμπρακτα το σεβασμό τους στη δημοκρατική ετυμηγορία των λαών, εντός του κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου».   

Ενώ το Συμβούλιο είχε ήδη ξεκινήσει, έγινε γνωστή κι η απόφαση της ΕΚΤ να μην κουρέψει περαιτέρω τα ενέχυρα των ελληνικών τραπεζών, εξέλιξη σαφώς θετική που θα ληφθεί υπόψιν από τους υπουργούς στη συζήτηση.

ΦΩΤΟ: ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, eurokinissi

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

eof

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί…