Νομοσχέδιο για τους απόδημους: Η ακροδεξιά στηρίζει και η Κεραμέως…πανηγυρίζει

Η Νίκη Κεραμέως πανηγυρίζει που στηρίχθηκε το νομοσχέδιο από τα ακροδεξιά κόμματα Σπαρτιάτες και Νίκη, κάνοντας λόγο για «ιστορική μέρα».

5930399

Τη λύση στην κοινοβουλευτική εξίσωση για τις 200 ψήφους που απαιτούνταν προκειμένου να περάσει το σχέδιο νόμου για την άρση των προϋποθέσεων αναφορικά με την ψήφο των εκλογέων του εξωτερικού, βρήκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πώς; Mε τη θετική ψήφο των ακροδεξιών κομμάτων…γεγονός που Νίκη Κεραμέως φρόντισε να επικροτήσει θερμά (!) χωρίς ενδοιασμούς.

Αρχικά να σημειωθεί πως στην αρχή της συνεδρίασης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, έκανε λόγο για νομοθέτημα με υψηλό συμβολισμό και πρόσθεσε πως «η απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 είναι εφικτή». Τόνισε δε πως «είναι προς το συμφέρον μας να κρατήσουμε τους Έλληνες του εξωτερικού κοντά μας» και επισήμανε ότι πρέπει να αποκατασταθεί η αδικία που αφορά τα κριτήρια της ψήφου των αποδήμων.

Την εν λόγω ρύθμιση στηρίζει και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, το οποίο τάσσεται υπέρ «για λόγους αρχών», ενώ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος εξέφρασε επιφυλάξεις κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για «συνθήκη υπονόμευσης της αυτοκυβέρνησης του λαού».

Σε κάθε περίπτωση,  συνολικά το νομοσχέδιο φέρεται να συγκεντρώνει 220 ψήφους. Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικού δικτύου η Νίκη Κεραμέως πανηγύρισε, που στηρίχθηκε από τα ακροδεξιά κόμματα Σπαρτιάτες και Νίκη, κάνοντας λόγο για «ιστορική μέρα».

Ακολουθεί η ανάρτησή της

«Είναι μια ιστορική ημέρα. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Σπαρτιάτες, Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας που αριθμούν 220 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ του νομοσχεδίου που καταργεί όλους τους περιορισμούς στην ψήφο των αποδήμων Ελλήνων. Η Εθνική Αντιπροσωπεία κάνει ένα μεγάλο άλμα προς όφελος της χώρας μας!»

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

kallianos adonis 654 new 102 1

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

«Ήταν ένας άνθρωπος που είχε πολλά νοσήματα, η ανακοπή δεν είναι κάτι που προβλέπεται», τόνισε…

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

ματι

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Την ενοχή συνολικά έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε…