ΓΜ

Γιάννης Μυλόπουλος

Νόμος Παρασκευόπουλου: Ο αποδιοπομπαίος τράγος που χρησιμοποιείται για να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ας πούμε και πάλι την αλήθεια για τις αποφυλακίσεις, για να σταματήσει η φτηνή προπαγάνδα...

FYLAKES DOMOKOY

Ο νόμος Παρασκευόπουλου έχει καταντήσει ο… αποδιοπομπαίος τράγος για κάθε έγκλημα ή δολοφονία.

Έχουν φτάσει μάλιστα εκεί στη Δεξιά στο σημείο να φορτώνουν, μέσω του γνωστου αποδιοπομπαίου τράγου, στον ΣΥΡΙΖΑ όλες τις δικές τους ευθύνες για τα ζητήματα δικαιοσύνης.

Να πούμε λοιπόν και πάλι την αλήθεια για τις αποφυλακίσεις, για να σταματήσει η φτηνή προπαγάνδα:

1. Ο γυναικοκτόνος των Γλυκών Νερών είχε καθαρό ποινικό μητρώο (συμβαίνουν κι αυτά) και συνεπώς δεν υπάρχει ζήτημα αποφυλάκισής του με κανένα νόμο.

Άσχετα αν μέχρι πρότινος και με προτροπή του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μετά από δηλώσεις του στη Βουλή για τους 117 αποφυλακισθέντες από τα σωφρονιστικά καταστήματα της Αττικής που τους αναγόρευσε σε οιωνεί ύποπτους για κάθε μελλοντικό έγκλημα, η αστυνομία έψαχνε στις λίστες των αποφυλακισθέντων για τον δολοφόνο της Καρολάιν.

2. Ο βιαστής στα Πετράλωνα έχει πράγματι βεβαρημένο παρελθόν. Είχε φυλακιστεί για βιασμό που διέπραξε το 2015 και αποφυλακίστηκε το 2020, με το νόμο όμως της ΝΔ, που εντωμεταξύ αντικατέστησε το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ.

3. Ο ν. Παρασκευόπουλου αντικαταστάθηκε, έτσι κι αλλιώς, από το ν. Κοντονή το 2017 και στη συνέχεια από το ν. Μητσοτάκη τον Αύγουστο του 2019. Το 2020 συνεπώς ο βιαστής των Πετραλώνων αποφυλακίστηκε με το νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

4. Ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για τους αποφυλακισμούς εξαιρούσε τα ειδεχθή εγκλήματα, μεταξύ των οποίων και τον βιασμό. Άρα ο βιαστής των Πετραλώνων δεν θα είχε αποφυλακιστεί, αν δεν άλλαζε το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ επί το ευνοϊκότερο η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κλείνοντας:

– Ούτε η δολοφονία στα Γλυκά Νερά, ούτε ο βιασμός στα Πετράλωνα διαπράχθηκε από αποφυλακισθέντες με το νόμο Παρασκευόπουλου.

– Ο βιαστής των Πετραλώνων αποφυλακίστηκε με το νόμο της 8/2019 της κυβέρνησης Μητσοτάκη και δεν θα είχε αποφυλακιστεί αν συνέχιζε να ισχύει ο νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που εξαιρούσε από την αποφυλάκιση μεταξύ πολλών και τους βιαστές.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…