Νόμος για τον ΣΚΑΪ είναι το δίκαιο των πλουσίων (video)

Σε νεοφιλελεύθερο παραλήρημα βρέθηκαν οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ Δημήτρης Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου. Με εμφανή την άγνοιά τους για το θέμα το οποίο παρουσίαζαν, οι δύο παρουσιαστές επιδόθηκαν σ’ ένα κρεσέντο μισανθρωπιάς, χυδαίου λαϊκισμού και προπαγάνδας που θα έκανε και τον Γκέμπελς να ζηλέψει.

5a252d151dc524e80a8b46d4

Οικονόμου και Αναστασοπούλου σχολίαζαν συγκεκριμένα τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας τα οποία θα επιβάλλονται με περιουσιακά κριτήρια. Αυτό που στην πραγματικότητα θα συμβαίνει είναι ότι το πρόστιμο για συγκεκριμένες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ θα είναι ανάλογο της περιουσίας του καθενός. Ο μη έχων δηλαδή θα πληρώνει ό,τι θα προβλέπει ο Κ.Ο.Κ, ενώ κάποιος πλουσιότερος θα είναι υποχρεωμένος να καταβάλει το πρόστιμο αυξημένο. Ό,τι ακριβώς συμβαίνει δηλαδή και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτό ενοχλεί προφανώς τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ οι οποίοι, όπως είπε ο Οικονόμου, το θεωρούν «απόλυτη ανοησία». Το πιο ενδιαφέρον απ’ όσα ακούστηκαν όμως δεν είναι αυτό, αλλά εκείνο που εκστόμισε η Μαρία Αναστασοπούλου, σύμφωνα με το σκεπτικό της οποίας «οι φτωχοί θα μπορούν να βγαίνουν στον δρόμο και να σκοτώνουν όποιον θέλουν χωρίς να υπάρχει κανένα ζήτημα».

Κάποιος προφανώς έχει «σφυρίξει» στη νεαρή παρουσιάστρια πως οι φτωχοί δεν θα πληρώνουν τίποτα. Διότι διαφορετικά δεν μπορεί να εξηγηθεί αυτό της το σχόλιο, το οποίο ξεπερνά δυστυχώς τα όρια της φαιδρότητας. Εκτός κι αν στον ΣΚΑΪ ενοχλούνται τόσο με το να τιμωρούνται και οι πλούσιοι. Αν θεωρούν ότι ένα πρόστιμο της τάξης των 200 ευρώ για παράδειγμα πονάει το ίδιο τον μισθωτό των 600 ευρώ με τον βαθύπλουτο γόνο. Σε αντίθετη περίπτωση, καλό θα ήταν να ενημερώνονται τουλάχιστον ώστε να μεταδίδουν την αλήθεια. Διότι καλή είναι η κριτική αρκεί να γίνεται επί της ουσίας. 


Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…