Newsroom

Newsroom

«Νομιμοποιεί» την παρουσία των ΜΑΤ εντός του Πανεπιστημίου ο Θεοδωρικάκος

Χωρίς στοιχεία ο Θεοδωρικάκος προσπάθησε να δικαιολογήσει την αστυνομική παρουσία στα πανεπιστήμιων

5619909

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χρησιμοποιώντας για ακόμη μια φορά ως πρόφαση την… προστασία των ειδικών φρουρών της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, «νομιμοποιεί» την παρουσία των ΜΑΤ εντός του Πανεπιστημίου.

Η πανεπιστημιακή αστυνομία είναι εκεί για την αντιμετώπιση παράνομων φαινομένων τόνισε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ενδεικτικός της κυβερνητικής πολιτικής, είναι ότι ο Τάκης Θεοδωρικάκος χωρίς να έχει στοιχεία για την παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια που να δικαιολογεί την αστυνομική παρουσία στα πανεπιστήμια, σε συνάντηση που είχε με τους νέους των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.)την Πέμπτη (15/9) ο ίδιος ανέφερε πως “οι Ο.Π.Π.Ι είναι εκεί για την αντιμετώπιση φαινομένων εμπορίου ναρκωτικών, βίαιων περιστατικών και γενικά παράνομων φαινομένων” ενώ τόνισε πως “καμία σχέση δεν θα έχουν με τις φοιτητικές διαδικασίες και τις κοινωνικές σχέσεις των φοιτητών¨, υπογραμμίζοντας πως” η παρουσία τους κρίνεται απαραίτητη μόνο σε 4 πανεπιστήμια της χώρας”.

Σχετικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την παρουσία και ΜΑΤ μαζί με την πανεπιστημιακή αστυνομία ο Υπουργός ξεκαθάρισε πως “ο ρόλος των Ο.Π.Π.Ι είναι προληπτικός και όχι κατασταλτικός και καθώς δεν φέρουν οπλισμό, μέχρι έως ότου υπάρξει πλήρης εφαρμογή του νόμου, θα συνοδεύονται για λόγους προστασίας τους από άλλες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ”. Ενώ κυνικά είπε «η ακτινοβολία της γνώσης δεν μπορεί να επισκιαστεί ξανά από κουκούλες». Αυτή είναι, κατά πώς φαίνεται, η άποψη του κ. Θεοδωρικάκου, για τους αγώνες των φοιτητών ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.