Νόμιμη η στάση εργασίας στο Εθνικό Θέατρο – Στον «αέρα» η παράσταση στην Επίδαυρο

Δικαιώθηκαν από το δικαστήριο το ΣΕΗ και το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου σχετικά με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε το Εθνικό Θέατρο. Όλο και πιο πιθανή η ακύρωση της σημερινής παράστασης στην Επίδαυρο.

Μετά τη χτεσινή και σημερινή ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ αφενός του Υπουργείου Πολιτισμού και αφετέρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του Σωματείου Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου, το Εθνικό Θέατρο κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η στάση εργασίας των εργαζομένων του. 

Η αίτηση εκδικάστηκε σήμερα στις 14:30, μισή ώρα πριν λήξει η προθεσμία που είχαν δώσει τα δύο σωματεία ώστε να τους δοθεί έγγραφη απάντηση από το Υπουργείο σχετικά με τα αιτήμά τους για αύξηση της αποζημίωσης για την εκτός έδρας εργασία και να μην προχωρήσουν στη στάση εργασίας.  Πριν από λίγο εκδόθηκε η δικαστική αποφαση η οποία δικαιώνει τα Σωματεία.

Υπενθυμίζουμε ότι η στάση εργασίας έχει ανακοινωθεί για σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουλίου, και κατά την ώρα της παράστασης “Μήδεια” του Μποστ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, την οποία παρουσιάζει το Εθνικό Θέατρο στην Επίδαυρο.

Για 15 ευρώ αύξηση

Για 15 ευρώ αύξηση στην εκτός έδρας αποζημίωση που ζητούν ηθοποιοί και εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου, το υπουργείο Πολιτισμού επέλεξε να δημιουργήσει ένα απίστευτο κομφούζιο με τον κίνδυνο να τιναχτεί στον αέρα η αποψινή πρεμιέρα του Εθνικού Θεάτρου στο Φεστιβάλ Επιδαύρου να γίνεται όλο και πιο ορατός. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι το Υπουργείο, ενώ όπως δήλωνε στη χτεσινή του ανακοίνωση, έχει συμφωνήσει να ικανοποιήσει το συγκεκριμένο αίτημα, αρνήθηκε να δεσμευτεί εγγράφως για αυτό και για την αναδρομική ισχύ της απόφασης. Άρνηση στην οποία τα Σωματεία απάντησαν λέγοντας ότι ακόμη περιμένουν την τήρηση άλλων, παλαιότερων δεσμεύσεών του. 

Πηγή: left.gr