Newsroom

Newsroom

Νόμιμη από σήμερα η μαριχουάνα στο Κολοράντο

Πώς και πώς περίμεναν πολλοί την αλλαγή του χρόνου στην πολιτεία του Κολοράντο, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κι αυτό γιατί το…

marijuana

Πώς και πώς περίμεναν πολλοί την αλλαγή του χρόνου στην πολιτεία του Κολοράντο, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κι αυτό γιατί το 2014 φέρνει για τους κατοίκους της συγκεκριμένης πολιτείας τη νομιμοποίηση των πρώτων coffee shops που επιτρέπουν την πώληση μαριχουάνας.

Ο νόμος, που ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο, ορίζει ότι οποιοσδήποτε ενήλικας άνω των 21 ετών μπορεί να προμηθεύεται από τα εν λόγω καταστήματα ποσότητα μέχρι και 28 γραμμαρίων μαριχουάνας, όχι μόνο για ιατρικούς λόγους, αλλά και για ψυχαγωγία.

Ωστόσο, αξιζει να σημειωθεί πως ενώ η αγορά της μαριχουάνας αποποινικοποιήθηκε, η δημόσια χρήση της εξακολουθεί να απαγορεύεται. Επίσης, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος νόμος της πολιτείας του Κολοράντο έρχεται σε σύγκρουση με την ομοσπονδιακή νομοθεσία, που απαγορεύει τη χρήση μαριχουάνας.

Πάνω από είκοσι coffee shops σε οκτώ πόλεις του Κολοράντο, μεταξύ των οποίων και η πρωτεύουσα, το Ντένβερ, ανοίγουν σήμερα τις πόρτες τους για τους πρόθυμους πελάτες τους, και ελπίζουν να κάνουν… χρυσές δουλειές.

Το “πείραμα” του Κολοράντο θα ακολουθήσει εντός του 2014 η Ουάσινγκτον, όπου επίσης έχει ψηφιστεί η σχετική νομοθεσία και θα τεθεί σε εφαρμογή μέσα στους επόμενους μήνες.