Νομική ΕΚΠΑ: Φοιτητές καταγγέλλουν καθηγητή πως παρενοχλεί φοιτητές – Σύσσωμες καταδικάζουν οι παρατάξεις

Καθηγητής καταγγέλλεται για «συστηματική παρενοχλητική συμπεριφορά» απέναντι σε φοιτητές - Το εν λόγω ψήφισμα, στο οποίο και κατονομάζεται ο καθηγητής, συνυπογράφουν όλες οι φοιτητικές παρατάξεις, καλώντας μάλιστα σε κινητοποίηση στον Κοσμήτορα την Τρίτη 5/4 στις 12:00.  

4573493

Σε σοβαρή καταγγελία για «συστηματική παρενοχλητική συμπεριφορά» από καθηγητή απέναντι σε φοιτητές, προχώρησε η ΡΑΠαΝ – ΣΑΦΝ (Ριζοσπαστική Αριστερή Παρέμβαση Νομικού – Συσπείρωση Αριστερών Φοιτητών Νομικής. Στο ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών αναφέρονται τα αρχικά του εν λόγω καθηγητή Χ.Χ.

Σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι ο εν λόγω άνδρας «προσέγγισε εξεταζόμενο φοιτητή με χυδαίους όρους», ενώ περιγράφεται η δυσκολία του φοιτητή να βρει το δίκιο του και τονίζεται ότι τα περιστατικά που ακολούθησαν ήταν πολλά αφού ο επιτηρητής έγινε και καθηγητής στο αμέσως επόμενο διάστημα.

«Εμείς σεξ πότε θα κάνουμε;»

Κατά τη διάρκεια εξέτασης όντας τότε επιτηρητής «προσέγγιζε συνεχώς ένα φοιτητή και κατά την παράδοση των γραπτών κοιτούσε για ώρα επίμονα το πάσο του, όπως αποδείχτηκε για να συγκρατήσει το όνομά του». Την ίδια κιόλας μέρα του έστειλε αίτημα σε διάφορα social media και ήδη στα πρώτα μηνύματα συστήθηκε ως «ο επιτηρητής σου, χαχα, σοκ».

Στη συνέχεια, το ψήφισμα αναφέρει ότι ο καθηγητής επικοινωνούσε με τον φοιτητή και «στην ουσία τον εκβίαζε εμμέσως, αναγκάζοντάς τον να επικοινωνήσει, ώστε να μην υπάρξει επίπτωση στον βαθμό του».

«Η παραβιαστική αυτή συμπεριφορά κορυφώθηκε εν τέλει μετά από λίγο με το απαράδεκτο μήνυμα του Χ.Χ. “Εμείς σεξ πότε θα κάνουμε”.

Ο πρωτοετής τότε φοιτητής πάγωσε και μη γνωρίζοντας πως να αντιδράσει απλώς τον μπλόκαρε σε όλα τα social media. Λίγες μέρες μετά ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες και ο Χ.Χ. τον είχε κόψει με 2», σημειώνεται μεταξύ άλλων. 

«Τα περιστατικά είναι πολλά»

«Τα περιστατικά είναι πολλά», όπως καταγγέλλεται, ενώ ένα από τα σοβαρότερα έλαβε χώρα σε περίοδο δια ζώσης εξεταστικής προ κορονοϊού.

«Μέχρι και σήμερα προσεγγίζει φοιτητές στα social media, τους στέλνει μηνύματα με ενοχλητική οικειότητα και σχολιάζει στις δημόσιες αναρτήσεις τους. Εκμεταλλευόμενος, λοιπόν, την θέση ισχύος του ως επιτηρητής, η οποία ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο ύστερα από τον διορισμό του ως καθηγητή, αισθάνεται την ασφάλεια να συμπεριφέρεται με αυτόν τον παραβιαστικό τρόπο σε φοιτητές, οι οποίοι λόγω φόβου δεν αντιδρούν», τονίζεται χαρακτηριστικά. 

Η καταγγελία

Να σημειωθεί ότι στο Twitter υπάρχουν αναρτήσεις που παρουσιάζουν το «Ψήφισμα του ΔΣ του ΦΣ Νομικής» για το συγκεκριμένο ζήτημα και έχει ήδη αρχίσει να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Στο ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών αναφέρονται τα αρχικά του εν λόγω καθηγητή Χ.Χ.

Το εν λόγω ψήφισμα, στο οποίο και κατονομάζεται ο καθηγητής, συνυπογράφουν όλες οι φοιτητικές παρατάξεις, καλώντας μάλιστα σε κινητοποίηση στον Κοσμήτορα την Τρίτη 5/4 στις 12:00.

Οι φοιτητικές παρατάξεις που συνυπογράφουν το ψήφισμα: ΔΑΠ/ΝΔΦΚ, ΡΑΠαΝ – ΣΑΦΝ (εαακ)/ ΑΡΕΝ, ΠΚΣ, ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ ΕΑΑΚ και ΠΑΣΠ.

«ΕΚΠΑ – ΝΟΜΙΚΗ: Δημόσια καταγγελία για Καθηγητή που παρενοχλούσε φοιτητή απαιτώντας sex. Φοιτητής αρνήθηκε, τον έκοψε στο μάθημα. Υπάρχουν & άλλα θύματα. Η σχολή δεν έχει πάρει ακόμα επίσημη θέση. Ομοίως & ο συνήγορος του Φοιτητή που συνιστούν δικαστική προσφυγή», γράφει η ανάρτηση και στη συνέχεια ακολουθεί η καταγγελία.

Σκάκι: 8χρονος έγραψε ιστορία – Κέρδισε γκραν μάστερ και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (Εικόνα)

skaki oktaxronos

Σκάκι: 8χρονος έγραψε ιστορία – Κέρδισε γκραν μάστερ και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (Εικόνα)

Μετά από μια τρίωρη παρτίδα σκάκι στο τουρνουά Burgdorfer Stadthaus-Open της Ελβετίας, ο Άσγουαθ Κάουσικ,…

Κασσελάκης στην ΠΓ: «Αν με αμφισβητείτε, πείτε το τώρα» – Ζήτησε ξεκάθαρη στήριξη από την Πολιτική Γραμματεία

kasselakis1 4 640x426 1

Κασσελάκης στην ΠΓ: «Αν με αμφισβητείτε, πείτε το τώρα» – Ζήτησε ξεκάθαρη στήριξη από την Πολιτική Γραμματεία

Τέλος στην εσωστρέφεια και στην αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του επιχείρησε να βάλει ο Στέφανος…