Νομική ακροβασία καταλογίζει στην ΝΔ ο Αντώνης Ρουπακιώτης για την καταπολέμηση της Χρυσής Αυγής

Για το ζήτημα νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου να μπλοκαριστεί η κάθοδος του ναζιστικού μορφώματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές, τοποθετήθηκε ο γνωστός δικηγόρος και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

4844670 1296x864 1

Πρόθεση μικροπολιτικής και ευκαιριακής αντιμετώπισης του ναζιστικού φαινομένου, καταλογίζει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ο νομικός και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, σχολιάζοντας τις διαρροές για τη νομοθετική ρύθμιση σχετικά με την αποτροπή καθόδου στις εκλογές του κόμματος, του καταδικασμένου για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, Ηλία κασιδιάρη.

Αυτό που «θέλει η κυβέρνηση είναι να καταπολεμήσει τη Χρυσή Αυγή προσδοκώντας ότι θα συλλέξει τις ψήφους» τόνισε ο κ. Ρουπακιώτης μιλώντας στην ΕΡΤ και υπογράμμισε ότι πρόκειται για νομική ακροβασία.

Όπως είπε ο ίδιος, «αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί γιατί αν το αφήσουμε διάχυτο, έρχεται να επικυρωθεί ο λόγος του υπουργού Εσωτερικών – που το πιθανότερο, θα είναι και ο εισηγητής του νομοσχεδίου – ότι “εμείς ως κυβέρνηση πρέπει να κάνουμε το οτιδήποτε για να μην ξανακυβερνήσει η αριστερά“».

«Αντιλαμβάνεστε πλέον ότι πάμε σε ένα αδιέξοδο. Και δεν υπονοώ ότι με αυτόν τον τρόπο θα στηριχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ ή το ΜέΡΑ25 από τη δυνατότητα να συμμετάσχει στις εκλογές, αλλά υποστηρίζω ότι διαχέεται στην κοινή αντίληψη ο φόβος της αριστεράς εν γένει» συνέχισε ο κ. Ρουπακιώτης επισημαίνοντας ότι «αν όντως η κυβέρνηση ήθελε να καταπολεμήσει αυτό το κοινωνικό φαινόμενο πλέον – μικρής ή μεγάλης διάστασης, διαφορετική σε κάθε χώρα – όφειλε να επικοινωνήσει με τα άλλα κόμματα έγκαιρα και να πει “για να δούμε, εδώ υπάρχει ένα κίνδυνος σε βάρος της δημοκρατίας“».

Απαντώντας σε ερώτηση αν είναι αντίθετος με τη ρύθμιση για το κόμμα Κασιδιάρη, ο κ. Ρουπακιώτης είπε ότι «θα μπορούσε να συγκλίνει με μια ρύθμιση που θα βρίσκεται, έστω με δυσκολία, όχι απόμακρα από τη συνταγματική διάταξη», λέγοντας ότι απλούστατα αυτό που «θέλει η κυβέρνηση είναι να καταπολεμήσει τη Χρυσή Αυγή προσδοκώντας ότι θα συλλέξει τις ψήφους».

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…