No Smoking Story: Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους

Το θεματικό πεδίο του διαγωνισμού αφορά το κάπνισμα και τις βλαπτικές συνέπειές του για τους ενεργούς και παθητικούς καπνιστές (ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες) και προσβλέπει στην ανάδειξη εκ μέρους των μαθητών της ιδιαίτερης αξίας που έχει η ζωή χωρίς κάπνισμα, απαλλαγμένη από κάθε είδους εξαρτήσεις.

5a58bd461dc5245a7b8b45c0 2

Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους, με τίτλο «No Smoking Story», οργανώνει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και του ευρύτερου κοινού για το τεράστιο πρόβλημα του καπνίσματος, του παθητικού καπνίσματος και της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.

Ο διαγωνισμός γίνεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και την υποστήριξη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος ένα μεμονωμένο τμήμα μιας σχολικής μονάδας, μια ομάδα μαθητών από περισσότερα τμήματα ή και τάξεις μιας σχολικής μονάδας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει αναλάβει την παιδαγωγική καθοδήγηση της μαθητικής ομάδας ένας ή περισσότεροι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας.

O διαγωνισμός θα διαρκέσει έως και τις 10 Μαΐου, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία και τα σχολεία που θα θελήσουν να λάβουν μέρος, θα πρέπει αρχικά να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής με ένα e-mail στο [email protected] μέχρι τις 5 Μαρτίου, έτσι ώστε να τους σταλεί πληροφοριακό υλικό με τις προδιαγραφές και τους όρους του διαγωνισμού.

Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από επιτροπή στην οποία θα συμμετάσχουν το Υπουργείο Παιδείας, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.

Η βράβευση και η προβολή των διακριθέντων ταινιών θα γίνει σε κεντρικό χώρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων και σε ημερομηνία κοντά στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου 2018), που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

Θα γίνει βράβευση των 4 καλύτερων ταινιών (δύο βραβεία για μαθητές Γυμνασίου και δύο για μαθητές Λυκείου), με χρηματικό έπαθλο για τη συμμετοχή τους.

Το κόστος της βράβευσης των τεσσάρων επιλεγμένων ταινιών μικρού μήκους και γενικότερα της εκδήλωσης βράβευσης, θα βαρύνει την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

InCollage 20240419 145031854

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

«Σηκωνόταν χαράματα για να στηρίξει την κυβέρνηση. Δεν προχώρησε καθόλου σαν άνθρωπος», ανέφερε ο Λάκης…

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…