Νο body, no murder

Σύμφωνα με το σάπιο σκεπτικό της Βούλτεψη που αρνείται την καταδίκη για ανθρωποκτονία αν δεν βρεθούν ποτέ οι σοροί των θυμάτων, τότε οι εκατοντάδες μανάδες, γυναίκες ή αδελφές της Κύπρου και της Χιλής, που διαδήλωναν ζητώντας δικαίωση, πολύ πιθανό άδικα μοιρολόγησαν

AP Prosfygas

Η πρώην Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Σοφία Βούλτεψη και ταυτισμένη πολιτικός με την αείμνηστη οδηγία να προμηθευτεί ο λαός κωλόχαρτα το 2015 διότι έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και θα γίνουμε Βενεζουέλα, εξέλιξε τη χυδαιότητά της από τότε, προκειμένου να καλύψει εκατοντάδες εγκλήματα εις βάρος προσφύγων-μεταναστών στις θάλασσες του Αιγαίου

Σύμφωνα με το σκεπτικό τής Σοφίας Βούλτεψη, μία ανθρωποκτονία και κάθε άλλο έγκλημα, δεν μπορεί να αποδειχθεί έμμεσα, δηλαδή μόνο με αποδεικτικά στοιχεία που οδηγούν σε ένα συμπέρασμα. Εν ολίγοις, δια στόματος Βούλτεψη η κυβέρνηση Μητσοτάκη επαναφέρει στον πολιτικό της λόγο το παλιό αγγλοσαξονικό δόγμα «Νo body, no murder» κάτι που η Ποινική Δικαιοσύνη στην Ευρώπη (κατ’ επέκταση και στην Ελλάδα), έχει προ πολλού καταργήσει. 

Με ωμό τρόπο αμφισβητούνται οι υγροί τάφοι που τάισαν χιλιάδες ψάρια με τα σώματα προσφύγων-μεταναστών. Αμφισβητούνται τα εκατοντάδες ντοκουμέντα που υπάρχουν, αμφισβητούνται οι καταγγελίες που έχουν γίνει από διεθνείς οργανισμούς και από υπεύθυνους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα 540 αναφερόμενα pushback που έχει καταγράψει μόνο η  Ύπατη Αρμοστεία, οι επιχειρήσεις που έχει καταγράψει η Human Rights Watch στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Όλα είναι ένα οργανωμένο ψέμα. Ή τέλος πάντων pushback δεν σημαίνει αυτομάτως και θάνατο. 

Κι αν επεκτείνουμε το σάπιο σκεπτικό της Βούλτεψη που αρνείται την καταδίκη για ανθρωποκτονία αν δεν βρεθούν ποτέ οι σοροί των θυμάτων, τότε οι εκατοντάδες μανάδες, γυναίκες ή αδελφές της Κύπρου και της Χιλής, που διαδήλωναν με φωτογραφίες των «εξαφανισμένων» σε ομαδικούς τάφους ανδρών ή παιδιών τους, ζητώντας δικαίωση, πολύ πιθανό άδικα μοιρολόγησαν. Ίσως είναι σώοι κάπου αλλού, αφού οι σωροί τους δεν εντοπίστηκαν ποτέ. 
Οι δε καταδίκες ανθρώπων του κοινού ποινικού δικαίου για υποθέσεις φόνου στην Ελλάδα (τουλάχιστον πέντε δικαστικές αποφάσεις έχουν εκδοθεί από το 2014 για καταδίκη των ενόχων χωρίς πτώμα και ομολογία) είναι προβληματικές. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεδειγμένα δεν σέβεται τους νεκρούς, από όπου κι αν προέρχονται. Πάνω στην τέφρα των νεκρών στο Μάτι πάτησε προκειμένου να ασκήσει προεκλογική πολιτική. Κάτι που συνέχισε να κάνει και όταν έγινε κυβέρνηση. Μήτε δίστασε να προσπεράσει αδιάφορη μερικές χιλιάδες νεκρούς που πέθαναν δίνοντας άνιση μάχη με τον covid σε υποστελεχωμένες ΜΕΘ. Τις ζωές των προσφύγων θα σεβαστεί; Αλίμονο μόνο στους πολίτες που δεν εννοούν ότι όλοι μαζί στο ίδιο καζάνι βράζουμε, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…