Newsroom

Newsroom

«Το νήπιο να μιλάη Ελληνικά»: Παιδικούς σταθμούς μόνο για Έλληνες στήνει ο δήμος Κορωπίου

«Απαιτούμε άμεσα η Δημοτική αρχή να κάνει δεκτά όλα τα νήπια που θα κάνουν αίτηση εγγραφής, ανεξάρτητα από τη γλώσσα που μιλάνε, τη θρησκεία που έχουν, από το τι χρώμα έχει το δέρμα τους», αναφέρει η ανακοίνωση-καταγγελία του ΚΚΕ

4755245

Ανακοίνωση με τον περιπαικτικό τίτλο «Ωχη δαιν ημασται φασηστες», εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Κορωπίου του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή που ζητά δικαιολογητικά ελληνομάθειας από… νήπια για να τα εγγράψει στους παιδικούς σταθμούς.

Σύμφωνα με την καταγγελία, «προϋπόθεση για την εγγραφή ενός νηπίου είναι “το νήπιο να μιλάη Ελληνικά” (η ορθογραφία είναι της αίτησης)».

Η δημοτική αρχή του Κορωπίου είχε δεχτεί πριν λίγες εβδομάδες έντονες επικρίσεις όταν επιχείρησε να δώσει δημοτικό χώρο για προεκλογική φιέστα της Χρυσής Αυγής, ανήμερα της 21ης Απρίλη, απόφαση που τελικά αναγκάστηκε να ανακαλέσει μετά τη γενική κατακραυγή. 

Ωστόσο, όπως φαίνεται το φλερτ της δημοτικής αρχής με ξενοφοβικές, μισαλλόδοξες και εθνικιστικές δυνάμεις δεν περιορίστηκε, αλλά αντιθέτως ενισχύθηκε, αν κρίνουμε από τη συγκεκριμένη καταγγελία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΟ Κορωπίου του ΚΚΕ έχει ως εξής:

Ωχη δαιν ημασται φασηστες

Στο Δήμο Κορωπίου έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές για τους δύο παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Στη αίτηση εγγραφής στην αναφορά για τα απαραίτητα δικαιολογητικά .μπορεί να διαπιστώσει κάποιος ότι προϋπόθεση για την εγγραφή ενός νηπίου είναι « το νήπιο να μιλάη Ελληνικά» ( η ορθογραφία είναι της αίτησης) . Δηλαδή ένα παιδί ενός μετανάστη δεν μπορεί να εγγραφεί και να παρακολουθήσει στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς γιατί δεν γνωρίζει την γλώσσα.

Δεν μας προκαλεί εντύπωση ότι η Δημοτική Αρχή του Κορωπίου είναι στην πράξη αυτή που δείχνει ανοχή και προωθεί το ρατσισμό, ούτε είναι το μόνο παράδειγμα αυτό των παιδικών σταθμών. Υπάρχουν και δημοτικά σχολεία στην πόλη που με διάφορα τεχνάσματα αρνούνται την εγγραφή μεταναστόπουλων στα σχολεία και μετά οι διευθυντές καυχιούνται για τα σχολεία τους που είναι μόνο για ελληνόπουλα.

Για όλη αυτή την κατάσταση έχει τεράστια ευθύνη ο Δήμαρχος Κιούσης και η Δημοτική αρχή, είτε προωθώντας μια τέτοια ρατσιστική πρακτική είτε δείχνοντας ανοχή απέναντι της.

Μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά γίνονται στο Κορωπί, εκεί δηλαδή που Δημοτική αρχή είχε δώσει άδεια στην ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής για να προχωρήσει στην πραγματοποίηση εκδήλωσης την 21η Απριλίου, άδεια που κάτω από τις αντιδράσεις του κόσμου την πήρε πίσω.

Απαιτούμε άμεσα η Δημοτική αρχή να κάνει δεκτά όλα τα νήπια που θα κάνουν αίτηση εγγραφής, ανεξάρτητα από τη γλώσσα που μιλάνε, τη θρησκεία που έχουν, από το τι χρώμα έχει το δέρμα τους.

Να λύσει άμεσα το ζήτημα εγγραφής των μεταναστόπουλων στα δημοτικά σχολεία της περιοχής ανεξάρτητα από την θέληση και επιδίωξη του κάθε διευθυντή.

Οι εργαζόμενοι της περιοχής, οι λαϊκοί άνθρωποι στις εκλογές να τιμωρήσουν στην πράξη αυτούς που θρέφουν και δείχνουν ανοχή σε τέτοιες ρατσιστικές αντιλήψεις. Να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο με υποψήφιο δήμαρχο τον Βαγγέλη Ρεμπάπη και στη περιφέρεια με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γιάννη Πρωτούλη. Να ψηφίσουν ΚΚΕ στις ευρωεκλογές γκρεμίζοντας την φασιστική Χρυσή Αυγή από την Τρίτη θέση.

Υ.Γ.: Ελπίζουμε τα παιδιά μας να μάθουν ορθογραφία σε αντίθεση με το συντάκτη της αίτησης εγγραφής

Κ.Ο. Κορωπίου του ΚΚΕ

Με πληροφορίες από katiousa.gr

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…