Νίμιτς: Χρειάζεται μεγαλύτερη ευελιξία στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα η συνάντηση που είχε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών ο προσωπικός…

nimits 0

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα η συνάντηση που είχε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών ο προσωπικός απεσταλμένος του Γ.Γ. του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι, αντίστοιχα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Νίμιτς επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα «δύσκολο ζήτημα». Ανέφερε, ακόμη, ότι χθες είχε χωριστές συναντήσεις με τους αντιπροσώπους των δύο χωρών, ενώ σήμερα είχε εκ νέου δίωρη από κοινού συνάντηση στην οποία συζητήθηκαν τα «βασικά θέματα» για «να προσεγγίσουμε», όπως είπε «προς μία λύση η οποία θα πρέπει να αποσκοπεί και στην ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή».

Ο προσωπικός απεσταλμένος του γγ του ΟΗΕ επεσήμανε επίσης ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν τους «επόμενους μήνες», χωρίς αυτή τη φορά να διευκρινίσει αν θα ξανακαλέσει τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στη Νέα Υόρκη ή αν θα μεταβεί ο ίδιος στις δυο χώρες και πότε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Νίμιτς τόνισε ότι «δεν πετύχαμε καμία πρόοδο (κατά τη σημερινή συνάντηση)» και ότι «οι δυο πλευρές έχουν μια καλύτερη διαμορφωμένη ιδέα για τον στόχο των συνομιλιών», προσθέτοντας επίσης ότι «χρειάζεται μεγαλύτερη ευελιξία».

Σε σχετική ερώτηση, δεν θέλησε να σχολιάσει τα αποτελέσματα των αρχαιολογικών ανασκαφών στην Αμφίπολη, υπογραμμίζοντας παράλληλα την «ενθάρρυνσή» του σε κάθε είδους ανασκαφές που αναδεικνύουν ιστορικά στοιχεία.

Από την πλευρά του, ο κ. Βασιλάκης δήλωσε ότι ο νέος αντιπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις συνομιλίες «ουσιαστικά επανέλαβε τις ίδιες σκέψεις τις οποίες έχουν τα Σκόπια και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι το καινούριο να σας πω», προσθέτοντας ότι «σήμερα, δεν υπήρξαν καινούριες ιδέες. Καινούριες ιδέες θα υπάρξουν τον επόμενο χρόνο, τώρα σε ποιο μήνα θα το κάνει (πότε ο κ. Νίμιτς θα καλέσει για νέες συναντήσεις) δεν ξέρουμε. Ίσως στο μέλλον να βγει κάτι».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…