Newsroom

Newsroom

Νίκος Σεργιανόπουλος: 16 χρόνια από την δολοφονία που «πάγωσε» το πανελλήνιο

«Παγωμένος» ο καλλιτεχνικός κόσμος μάθαινε σαν σήμερα (04/06/2008) ότι ο πρωταγωνιστής των μεγάλων επιτυχιών της εποχής στην τηλεόραση, είχε βρει φρικτό θάνατο μετά από 21 μαχαιριές που είχε δεχτεί στο διαμέρισμά του από τον δράστη.

c3c0a982a31d41a2b3769e046f6b1302

Σήμερα, 4 Ιουνίου του 2024 συμπληρώνονται 16 χρόνια από την ημέρα που ο αγαπημένος ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι, στον 5ο όροφο της οδού Μετεώρων 14-16. Ο ηθοποιός δολοφονήθηκε άγρια μέσα στο σπίτι του και οι λεπτομέρειες του στυγερού εγκλήματος ανατριχιάζουν ακόμα και σήμερα.

«Παγωμένος» ο καλλιτεχνικός κόσμος μάθαινε σαν σήμερα (04/06/2008) ότι ο πρωταγωνιστής των μεγάλων επιτυχιών της εποχής στην τηλεόραση, είχε βρει φρικτό θάνατο μετά από 21 μαχαιριές που είχε δεχτεί στο διαμέρισμά του από τον δράστη.

metewrwn8
Νεκρός βρέθηκε μέσα στο σπίτι του στην οδό Μετεώρων στο Παγκράτι, ο ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI) EUROKINISSI
metewrwn3
Νεκρός βρέθηκε μέσα στο σπίτι του στην οδό Μετεώρων στο Παγκράτι, ο ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο καλλιτεχνικός κόσμος βυθίστηκε στο απόλυτο πένθος, ειδικά όσοι είχαν συνεργαστεί μαζί του και γνώριζαν πως επρόκειτο για έναν πολύ καλό επαγγελματία και έναν ακόμα καλύτερο φίλο.

«Μου λείπει πολύ και λείπει γενικότερα. Και ως ηθοποιός και ως άνθρωπος. Ήταν ένα ξεχωριστό πλάσμα και ο χαμός του μου στοίχισε πάρα πολύ, όπως μου στοίχισε και ότι δεν τον σεβάστηκαν με άθλια δημοσιεύματα» είχε δηλώσει το 2016 για εκείνον η Εβελίνα Παπούλια, συμπρωταγωνίστριά του στη σειρά Δύο ξένοι που είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία.

Δημήτρης Αποστόλου: «Μου στοίχισε ο θάνατος του Σεργιανόπουλου, δεν πρόλαβα να του πω πράγματα»

«Με σόκαρε το ότι ένας άνθρωπος που μέχρι χθες ήμασταν πολύ κοντά και δουλεύαμε κάθε μέρα μαζί ξαφνικά “έφυγε”. Το ότι «έφυγε» με αυτόν τον απαίσιο τρόπο και επίσης ήταν σοκαριστικό για όλους μας και το αντιμετωπίσαμε για πρώτη φορά και δεν ξέραμε πώς να αμυνθούμε απέναντι σε αυτό, στην “επιδρομή” του Τύπου. Ήταν μια πολύ άσχημη περίοδος, σοκαριστική για όλους μας τότε και κάναμε αρκετό χρονικό διάστημα να το ξεπεράσουμε» είχε δηλώσει το 2018 από την πλευρά του για τον Νίκος Σεργιανόπουλο ο Σταύρος Ζαλμάς ο οποίος είχε συνεργαστεί αρκετά μαζί του.

Παράλληλα με τις αστυνομικές έρευνες, στα ΜΜΕ κυριάρχησε μια αδιανόητη διαπόμπευση του ηθοποιού, με τα προσωπικά του δεδομένα να βγαίνουν στη φόρα και με ευαίσθητες πληροφορίες για τη ζωή του να γίνονται πρώτη είδηση, κατακρεουργώντας τον ηθοποιό για άλλη μια φορά. Από πολλούς συναδέλφους του θεωρήθηκε απαράδεκτη η «ανθρωποφαγική» κάλυψη της υπόθεσης και η δημοσιογραφία κλειδαρότρυπας στην οποία υπέπεσαν πολλά ΜΜΕ.

Περίπου πενήντα μέρες μετά την άγρια δολοφονία του ηθοποιού, τον Ιούλιο του 2008, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν ως ύποπτο έναν 30χρονο άνδρα από την Γεωργία, εν ονόματι Ντέιβιντ Μουρτικνέλι. Λίγες μέρες αργότερα, ο ίδιος ομολόγησε πως δολοφόνησε τον Νίκο Σεργιανόπουλο, υποστηρίζοντας πως ο ηθοποιός τον πλησίασε στην Πλατεία Βικτωρίας τα ξημερώματα της 4ης Ιουνίου και πως τον προσέγγισε, υποσχόμενος να περάσουν ένα βράδυ με ναρκωτικά και γυναίκες στο σπίτι του ηθοποιού. Όπως ισχυρίστηκε, πήγαν όντως στο διαμέρισμά του, αλλά ο ηθοποιός του ζήτησε με την απειλή μαχαιριού να συνευρεθούν ερωτικά και να έχει παθητικό ρόλο. Σύμφωνα με τον ίδιο, προβλήθηκε και πήρε το μαχαίρι και τον σκότωσε.

Τον Νοέμβριο του 2009 ο δράστης κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ακόμα ληστεία, παράνομη οπλοχρησία και παράνομη είσοδο στη χώρα. Του αναγνωρίστηκε κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση, ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα, η εισαγγελέας, κυρία Χουδετσανάκη, έκανε αναίρεση της απόφασης, πιστεύοντας ότι το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου δεν ισχύει και ζήτησε να καταδικαστεί χωρίς ελαφρυντικά σε ισόβια.

Τελικά, τον Ιούνιο του 2013 με συντριπτική πλειοψηφία το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό και έτσι καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Το 2015 κατέστη οριστική και αμετάκλητη η απόφαση της ισόβιας κάθειρξης για τον δολοφόνο του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου, καθώς το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση του Γεωργιανού, Ντέιβιντ Μουρτικνέλι, με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσκόπηση: Κάθετη πτώση για ΠΑΣΟΚ και κοντά στο 10% – Τα κόμματα που παλεύουν για το 3%

Άλλο ένα e-shop «φάντασμα» που λειτουργούσε μέσω σε Skroutz και Bestprice

«Όχι δεν ντρεπόμαστε!» – Η απάντηση Κασσελάκη στην Αντωνοπούλου για την έκρηξη Μητσοτάκη (video)

Πέθανε ο σεφ Γιάννης Γιάχος – Η ανάρτηση Τσουβέλα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η είσοδος της αποστολής της Παλαιστίνης στην τελετή έναρξης (video)

palaistini 1

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η είσοδος της αποστολής της Παλαιστίνης στην τελετή έναρξης (video)

Η Παλαιστίνη έκανε την είσοδό της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, με τους αθλητές…