ΝΣ

Νίκος Σαραντάκος

Νίκος Σαραντάκος περί… «Πρώτου Θέμου»

Ο συγγραφέας, λογοτέχνης και μεταφραστής, Νίκος Σαραντάκος, με ένα ακόμη καυστικό του κείμενο στο προσωπικό του blog, με τίτλο: «Αφροδεξιά μεζεδάκια», έγραψε-σχολίασε σχετικά για τον Θάνατο του Θέμου Αναστασιάδη και τα όσα διαδραματίστηκαν σε μεγάλο βαθμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαιώνοντας την αρχή  που λέει, πως η ζωή μπορεί να γεννήσει καταστάσεις παράλογες και σουρεαλιστικές, που ξεπερνούν και τα έργα μυθοπλασίας. 

Θέμος

«Για τον θάνατο του Θέμου Αναστασιάδη, είπαμε μερικά πράγματα στα σχόλια εκείνης της μέρας. Συνηθίζεται όταν πεθαίνει κάποιος να θυμόμαστε τα θετικά του, πάντως παρατήρησα ορισμένες αξιοσημείωτες υπερβολές. Για παράδειγμα, η Εύα Καϊλή έγραψε, μεταξύ άλλων: Μερικοί άνθρωποι είναι αναντικατάστατοι. Έφυγε ένας Έλληνας που διακρίθηκε για το ήθος, το θάρρος και την τόλμη του. Στεναχωριέμαι που σε αυτή την χώρα, οι άριστοι στοχοποιούνται αντί να γίνονται πρότυπα. Ομολογώ πως δεν περίμενα να εξάρει κανείς τον εκλιπόντα για το ήθος του. Για το ταλέντο του, για το χιούμορ του, για άλλα πράγματα, ναι -αλλά για το ήθος του…;

Επίσης, ο Κ. Μπογδάνος, στο τέλος του αποχαιρετιστήριου μηνύματός του, σημείωσε: Ουκ ελάττω την πατρίδα παραδώσω, λες και ήταν κανένας διακεκριμένος στρατιωτικός ο κομιστής -ο οποίος, παρεμπιπτόντως, πρέπει να τη φέσωσε κάμποσο την πατρίδα.

Και τέλος ο Άδωνης Γεωργιάδης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, είπε: Και είναι λίγο οξύμωρο, σχεδόν μεταφυσικό, ότι ενώ οδεύουμε προς την ψήφιση αυτής της καταστροφικής συμφωνίας, δύο σπουδαίες προσωπικότητες που έδωσαν μάχη για τη Μακεδονία ο Σαράντος Καργάκος και ο Θέμος Αναστασιάδης πέθαναν λίγο πριν την ψήφισή της. Σαν να μην είναι τυχαίο, ήρθαν για να επιδεινώσουν το εθνικό πένθος –που το αφήνω ασχολίαστο.

Αλλά είπαμε, όταν φεύγει κάποιος από τη ζωή, θυμόμαστε τα θετικά του. Ή, κατασκευάζουμε.

* Πάντως, σχολιάζοντας σε εκπομπή τον θάνατο του Αναστασιάδη, ο Δήμος Βερύκιος φαίνεται να είπε κάτι περίεργο. Αναφερόμενος στη σύζυγο του Θέμου, είπε: Ο Θέμος είχε δίπλα του μια ύαινα, μια πραγματική ηρωίδα, τη Βασιλική. Δικό μας παιδί, του Alpha. Η Βασιλική έμεινε δίπλα στον Θέμο μέχρι την τελευταία στιγμή.

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια, αλλά δεν μπορεί να το εννοούσε στα σοβαρά -λέαινα θα ήθελε να πει. Δεν νομίζω πως λέμε ποτέ το «ύαινα» επαινετικά. Πολύ άτυχη γκάφα.»

Πηγή: sarantakos.wordpress.com

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

2579781

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου,…

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

ΕΡΤ

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

«Ο Μεντιλίμπαρ έχει αποδείξει ότι έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας», είπε ο Κώστας Παπαδόπουλος μιλώντας…