Επεισοδιακή ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε ο συνθέτης Νίκος Καρβέλας στη δημοσιογράφο του Mega Νίκη Λυμπεράκη, καθώς οι δυο τους ήρθαν σε ευθεία σύγκρουση αναφορικά με το ρόλο της Βουλής και των βουλευτών.
Η ένταση ξεκίνησε όταν ο Νίκος Καρβέλας χαρακτήρισε “βόθρο” τη Βουλή. “Όταν το μέγιστο του ποσοστού των βουλευτών είναι αποδεδειγμένα άνθρωποι που τσαλαπατάνε σε ακαθαρσίες και παίζουν με τις ακαθαρσίες και αναγεννώνται μέσα από τις ακαθαρσίες, είναι λόγο αστείο να υποκρινόμαστε”, σχολίασε, προκαλώντας την αντίδραση της δημοσιογράφου, που αισθάνθηκε την ανάγκη να υπερασπιστεί τους θεσμούς, υπενθυμίζοντας το παλιότερο σύνθημα “να καεί-να καεί η Βουλή” και κάνοντας λόγο για μία ισοπεδωτική προσέγγιση της Βουλής από την πλευρά του συνθέτη.
“Εγώ δεν είπα να καεί η Βουλή. Είπα ότι είναι ένας βόθρος. Τους βόθρους τους καθαρίζουμε, δεν τους καίμε”, απάντησε, και στη συνέχεια κατηγόρησε τη δημοσιογράφο ότι δεν έχει καθαρή άποψη. “Αν ρωτήσω 12 εκατομμύρια Έλληνες θα μου πουν και τα 12 εκατομμύρια ότι πρόκειται για έναν βόθρο, θα είσαι ίσως ο μόνος Έλληνας που θα μου πει ότι δεν είναι”, σχολίασε.
Στη συνέχεια είπε: “Να σου πω κάτι, μη μου κάνεις σε παρακαλώ πάρα πολύ πώς θα μιλάω και τι θα λέω. Με έφερες εδώ να πω αυτό που θέλω. Εγώ δε σε ρώτησα εσένα, εσύ με ρώτησες. Μη μου λες τι θα λέω”, με τη δημοσιογράφο να απαντά: “Να λες απολύτως ό,τι θέλεις, εγώ επιτρέπεται να λέω; Στη δημοκρατία όπως την αντιλαμβάνεσαι χωράει η δική μου γνώμη;
Ακολούθησε άλλη μια “έκρηξη” του Νίκου Καρβέλα: “Δυστυχώς, όταν ξεκίνησα να έρθω στην τηλεόραση πίστεψα ότι θα μιλήσω με έναν άνθρωπο ο οποίος δεν θα είναι ίδιος όπως όλοι οι άλλοι. Δυστυχώς λες τα ίδια που λένε όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι κιτρινίζουν την κουβέντα, πιανόμενη από μια λέξη που είπα, ότι η Βουλή είναι ένας βόθρος που βρωμάει και το αισθάνονται 12 εκατομμύρια Έλληνες. Πιάνεσαι από αυτό και όλα όσα λέω τα περνάς στο ντούκου”.
Όταν μάλιστα η δημοσιογράφος του ζήτησε να της επιτρέψει να λέει κι αυτή αυτό που θέλει, ο Νίκος Καρβέλας απάντησε: “Εγώ αυτήν τη στιγμη ήρθα εδώ πέρα όχι για να μιλήσω σε σένα, αλλά για να μιλήσω στον κόσμο. Εσένα σε χρησιμοποιώ σαν μέσο. Ξέρεις, με ειδοποίησαν πριν έρθω ότι οι άνθρωποι τους οποίους πάω να μπλέξω είναι δυστυχώς οι άνθρωποι οι οποίοι κάνουν όλη τη ζημιά σε αυτήν τη χώρα. Πιθανόν να είσαι εσύ εξ αυτών. Δυστυχώς θα πρέπει να απολογηθείς στους ανθρώπους που βλέπουν”.