"Νίκος Γκάτσος, με τον ήλιο γείτονα" – Tα παιδιά εμπνέονται από τον μεγάλο δημιουργό

Μια διαδραστική συναυλία όπου τα παιδιά μυούνται στην ποίηση και τη στιχουργική με τον Νίκο Γκάτσο και τον «ήλιο γείτονα».

5a97f6361dc524e6758b4569

Δημοφιλή τραγούδια σε στίχους του Νίκου Γκάτσου μελοποιημένα από τον αγαπημένους συνθέτες γίνονται αφορμή για μια κυριακάτικη πρωινή συναυλία αλλά και για μια διαδραστική παρουσίαση στο Μέγαρο, με την Ανδριάνα Μπάμπαλη (φωνή) και τον Αχιλλέα Γουάστωρ (πιάνο) επί σκηνής να προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να απαγγείλουν και να τραγουδήσουν μαζί τους! Στο πρόγραμμα, η «Μικρή Ραλλού», «Η μπαλάντα του Ούρι», «Τ’ αστέρι του Βοριά», ο «Κεμάλ», «Η μυρτιά», «Το παιδί με το ταμπούρλο», «Μια Κυριακή του Μάρτη» κ.ά.

Οι νεαροί φίλοι του Μεγάρου, πάντα στο πλαίσιο της συναυλίας, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ένα διαδραστικό παιχνίδι: θα γράψουν τους δικούς τους στίχους χρησιμοποιώντας λέξεις από ένα επιλεγμένο τραγούδι που δεν έχει δισκογραφηθεί, υπό την καθοδήγηση της Αγαθής Δημητρούκα (ιδέα, επιμέλεια, σχολιασμός τραγουδιών, στιχουργικό παιχνίδι), η οποία επί σειρά ετών προσφέρει μάθημα στιχουργικής τόσο σε σχολεία ως προσκεκλημένη στιχουργός και συγγραφέας, όσο και σε κύκλους σεμιναρίων, πάντα με πρότυπο τους στίχους του Γκάτσου. Τους στίχους που θα προκύψουν από το παιχνίδι, θα τους μελοποιήσει επιτόπου ο Αχιλλέας Γουάστωρ και θα τους τραγουδήσει η Ανδριάνα Μπάμπαλη με όλα τα παιδιά.

Η συναυλία-διαδραστική παρουσίαση με τίτλο «Νίκος Γκάτσος, με τον ήλιο γείτονα» πραγματοποιείται την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 11:30 π.μ. στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, στο πλαίσιο της επιτυχημένης Σειράς Κυριακή πρωί στο Μέγαρο του Κύκλου Το Μέγαρο των παιδιών που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Διπλός στόχος της εκδήλωσης είναι η γνωριμία των παιδιών με το ποιητικό τραγούδι και τους στίχους του Γκάτσου, αλλά και η μύησή τους στη στιχουργική, δηλαδή στην καλλιέργεια του λόγου, της φαντασίας και του συναισθήματος εντός των ορίων που επιβάλλουν ο γλωσσικός ρυθμός ή η μουσική φόρμα.

Ανδριάνα Μπάμπαλη │τραγούδι, φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί

Αχιλλέας Γουάστωρ │πιάνο, μουσικοί αυτοσχεδιασμοί

Αγαθή Δημητρούκα │ιδέα, επιμέλεια, σχολιασμός τραγουδιών, στιχουργικό παιχνίδι

Info

Το Μέγαρο των παιδιών

«Νίκος Γκάτσος, με τον ήλιο γείτονα»

Κυριακή 18 Μαρτίου, ώρα 11:30 π.μ.

Aίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…