Νίκος Αναστασιάδης: "Θετικό βήμα" η κατ' αρχήν πρόθεση της Τουρκίας "Θετικό βήμα" η κατ' αρχήν πρόθεση της Τουρκίας να συζητή

«Θετικό βήμα» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης, το γεγονός ότι «υπάρχει μια κατ' αρχήν πρόθεση της Τουρκίας να συζητήσει πριν από τις διαπραγματεύσεις, τις εξωτερικές πτυχές του Κυπριακού, κάτι που διαφάνηκε από την πρόσφατη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας-Τουρκίας, κυρίων Κοτζιά και Τσαβούσογλου».

598a10c41dc524d04e8b460b 1

Πρόσθεσε πως αυτό είναι «πολύ σημαντικό, ώστε να υπάρξει επαρκής προετοιμασία και να γνωρίζουμε ποιές είναι οι ακριβείς θέσεις της κάθε πλευράς, εάν υπάρχει έδαφος ή όχι και για να μην αντιμετωπίσουμε τα ίδια φαινόμενα της Γενεύης και του Κραν Μοντανά».

Σε ερώτηση, αν ανησυχεί από κινήσεις στην τουρκοκυπριακή «βουλή», να εγκριθεί ψήφισμα κατά της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως είναι πρωτοβουλίες, που αναλαμβάνονται από όσους δεν επιθυμούσαν ποτέ την λύση αυτή.

Είναι εκείνοι, είπε, «οι οποίοι επεδίωκαν την αναγνώριση του παράνομου κράτους που ανακήρυξαν το 1983».

Θεσσαλονίκη: Συντονισμός Φορέων κατά του Flyover – «Η καταστροφή του Σεϊχ Σου ξεκίνησε»

Screenshot 2024 06 15 214341

Θεσσαλονίκη: Συντονισμός Φορέων κατά του Flyover – «Η καταστροφή του Σεϊχ Σου ξεκίνησε»

Οι 53 Φορείς και Συλλογικότητες που αντιτίθενται στην κατασκευή του έργου της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου…

Γαλλία: Πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες διαδήλωσαν κατά της ακροδεξιάς

Screenshot 2024 06 15 210438

Γαλλία: Πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες διαδήλωσαν κατά της ακροδεξιάς

Μεταξύ των διαδηλωτών στο Παρίσι, ορισμένοι φώναζαν επίσης «Ελεύθερη Παλαιστίνη, viva Palestina» και φορούσαν παλαιστινιακά…