Νίκος Αλιβιζάτος στο Documento: «Προτείνω αλλαγή του εκλογικού νόμου»

Αλλαγές στον εκλογικό νόμο θα εισηγηθεί ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος στο 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ,  κατά την ομιλία του το Σάββατο (21.5.2022).

alevizatos

Θα επαναφέρει την πρόταση για 180 μονοεδρικές και 120 με λίστα. Αυτό τόνισε, μιλώντας στο Documento ο συνταγματολόγος  όταν το Documento τον ρώτησε το απόγευμα της Παρασκευής (20.5.2022) τι σηματοδοτεί η παρουσία του στο συνέδριο. 

Παράλληλα, επεσήμανε ότι κατά την άποψή του το ζητούμενο είναι “να κάνει πίσω η παλιά φουρνιά και να μπουν μπροστά οι νέοι. Η ηλικιακή ανανέωση ισχύει και για όσους εκ των ηλικιωμένων αισθάνονται νέοι!».

Ο Νίκος Αλιβιζάτος κρίνει ότι «έχει μεγάλη σημασία και η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος». Σε αυτό το πλαίσιο, όπως σημείωσε στο Documento,  εντάσσει την ανάγκη «να ενδυναμώσουμε τη συμμετοχή του κόσμου, μεταξύ άλλων, και με αλλαγές στον εκλογικό νόμο (180 μονοεδρικές και 120 με λίστα-πρόταση που έρχεται από το 2007), και να υπάρξει λογοδοσία».

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…