Νικολόπουλος: "Το εμπάργκο αποτελεί ευκρινή τροχιοδεικτική βολή για τις μελλοντικές προθέσεις της Ρωσίας"

Σε «αιχμηρή» δήλωση εναντίον της κυβέρνησης προχώρησε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος για τα ρωσικά αντίμετρα σε βάρος…

Σε «αιχμηρή» δήλωση εναντίον της κυβέρνησης προχώρησε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος για τα ρωσικά αντίμετρα σε βάρος των προϊόντων της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κ. Νικολόπουλου:

«Από το 2010 κι εντεύθεν, η Ελλάδα αποστασιοποιήθηκε σταδιακά από τη Ρωσία, υποκύπτοντας στις Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές  πιέσεις, παρά το γεγονός ότι ο λαός, ψυχολογικά ταυτίζεται με τους Ρώσους Ορθόδοξους.

 Η Ελληνο-Ρωσική συμμαχία που χτίστηκε επιμελώς με προσωπική μέριμνα του Κώστα Καραμανλή, θυσιάστηκε στο βωμό της σφιχτής  πρόσδεσης στο Γερμανο-Αμερικάνικο  άρμα, από τους μετέπειτα Πρωθυπουργούς Παπανδρέου & Σαμαρά.  

Η τεχνητή άγνοια του οικονομικού, στρατιωτικού και διπλωματικού μεγέθους ενός παγκόσμιου «παίχτη» όπως η Ρωσία, δεικνύει το εύρος παραχώρησης της Εθνικής κυριαρχίας και στο κεφάλαιο της εξωτερικής πολιτικής.

Η απόφαση της Ρωσίας για εμπάργκο στα Ενωσιακά  προϊόντα, υπό άλλες συνθήκες θα εξαιρούσε  σίγουρα την Ελλάδα, προσφέροντας ένα «δώρο» στους Έλληνες παραγωγούς αγροτικών προϊόντων καθώς και στους εξαγωγείς αυτών. 

Δυστυχώς, κάποιοι φρόντισαν να εντάξουν την Ελλάδα στην ομάδα των χωρών που βλέπει με μισό και καχύποπτο μάτι η υπερδύναμη Ρωσία.

Το εμπάργκο αποτελεί μια «ευκρινή τροχιοδεικτική βολή» για τις μελλοντικές προθέσεις της Ρωσίας απέναντι σε εκείνους που είτε ως πρωταγωνιστές είτε ως παρακολουθήματα αυτών, θα προσπαθήσουν να «στενέψουν τα παπούτσια της».

Αναπόδραστα η επόμενη σύγκρουση θα διεξαχθεί στο γήπεδο της ενέργειας  και, επειδή η Ελλάδα ” παίζει μπάλα ” σε αυτό το γήπεδο, καλό θα είναι να αναθεωρήσουμε τη στάση μας απέναντι στη Ρωσία, απεξαρτώντας την από  τις Γερμανο-Αμερικάνικες στοχεύσεις».

 

Ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης γράφει για τον Οικισμό Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης του 16χρονου Κώστα

Ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης γράφει για τον Οικισμό Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης του 16χρονου Κώστα

Με τους Τσιγγάνους αυτού του Οικισμού έζησε ως ενεργός εθελοντής του Δικτύου DROM για πέντε…

Δημοσιογράφος NYT: «Γαλάζιο» θύμα Predator παραδέχτηκε ότι δε μιλάει δημόσια για να μην ωφεληθεί η αντιπολίτευση

Δημοσιογράφος NYT: «Γαλάζιο» θύμα Predator παραδέχτηκε ότι δε μιλάει δημόσια για να μην ωφεληθεί η αντιπολίτευση

«Ξέρω πόσο ντροπιαστικά πράγματα υπάρχουν στο τηλέφωνό μου. Πώς να μιλήσω;»