Νικολόπουλος: Δέχτηκαν τα δώρα του Μαρτίνη και τώρα κάνουν τους ανήξερους

«Ο Μαρτίνης προφυλακίσθηκε για τα δωράκια νοσηλείας των VIP του σάπιου καθεστώτος… Οι ωφελημένοι δωρεολήπτες, οι ηθικοί αυτουργοί, θα μείνουν στο απυρόβλητο; Στο έγκλημα δεν ήταν μόνος ο Μαρτίνης αλλά συμμετείχαν και όσοι δωρεάν νοσηλεύτηκαν και κέρδισαν χρήματα και όσοι έδρασαν ως ηθικοί αυτουργοί " δήλωσε ο Νίκος Νικολόπουλος σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

NewsRoom 19/07/2017 | 14:42

Ο πρόεδρος του Χριστιανδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος τόνισε "Τις επόμενες μέρες θα καταθέσω στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και σε άλλες αρμόδιες Αρχές επιστολή- που συντάσσει ο δικηγόρος Αλέξανδρος Φάρος- του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος με όσα «σημεία και τέρατα» έχουν καταγραφεί στα επίσημα πρακτικά της Επιτροπής».

Δύο επιστολές στο Μπαλωμενάκη 

Με δύο επιστολές του προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, στοχεύει αφ’ ενός στην εξασφάλιση όλων των στοιχείων που θα διευκολύνουν την αποκάλυψη της πλήρους αλήθειας και αφ’ ετέρου στη δρομολόγηση πρωτοβουλιών προκειμένου όσοι μεγαλόσχημοι οφείλουν νοσήλεια στο «Ερρίκος Ντυνάν» να περάσουν από το ταμείο του, καθώς επίσης να ελεγχθούν από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για ηθική αυτουργία και δωροληψία και απόκρυψη δωρεάς από το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ…

Στην πρώτη επιστολή προς τον κ. Αντώνη Μπαλωμενάκη, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής επικαλείται έγγραφο του «Ερρίκος Ντυνάν» που αναφέρεται σε περίεργες και «αδέσποτες» συναλλαγές του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», που ήρθαν στο φως από την αλληλογραφία που υπογράφει η αντιπρόεδρος κ. Δώρα Παπαδάκη, η οποία υπήρξε και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ.

Επ’ αυτού, ο Νίκος Νικολόπουλος προτρέπει τον Πρόεδρο της Επιτροπής «να ενεργήσει τα δέοντα, ώστε να φθάσουν στη Βουλή όλα τα έγγραφα και στοιχεία, προκειμένου να λάβουμε γνώση και να διαμορφώσουμε άποψη, που θα συμβάλει στην διερεύνηση της αλήθειας. Είναι εκατοντάδες τα ονόματα και οι προμηθευτές, όμως δεν αναγράφεται στα τιμολόγια τα προϊόν ή η υπηρεσία και η αποτίμηση αυτών. Επίσης, ενώ σε αυτά υπάρχουν πολλές αναφορές και σε μέσα επικοινωνίας, κυρίως μάλιστα σε έντυπο Τύπο και σε πωλήσεις βιβλίων, ωστόσο δεν αναφέρουν καν την επωνυμία των ΜΜΕ ή και τον τίτλο των βιβλίων κ.ο.κ.».

Στην δεύτερη επιστολή, ο ανεξάρτητος βουλευτής μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Έχει διαπιστωθεί πέραν πάσης αμφιβολίας κατά τις συνεδριάσεις της Επιτροπής, ότι εκατομμύρια ευρώ, οφείλονται από δωρεάν νοσηλείες πλουσίων στο “Ερρίκος Ντυνάν”.

Είναι αναγκαία η πλήρης διαφάνεια στο θέμα αυτό, το οποίο προκαλεί το κοινωνικό αίσθημα σε μία εποχή που άνθρωποι αυτοκτονούν γιατί δεν έχουν πρόσβαση ούτε στο πιο φτηνό και απαραίτητο φάρμακο».

Σε άλλο σημείο, ο Νίκος Νικολόπουλος υπογραμμίζει: «Επιπροσθέτως, κατά καθήκον, ως μέλος της Επιτροπής, ήλεγξα τον εν λόγω κατάλογο και κατέγραψα σημαντικά δημόσια πρόσωπα, που αναφέρονται σε αυτόν και προκαλούν το κοινό αίσθημα, ώστε να πράξετε τα δέοντα κατά προτεραιότητα, προκειμένου να διερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές και τάχιστα όλες οι σκιές, που βαραίνουν τους μεγαλόσχημους πιθανούς δωρολήπτες».

Αναφερόμενος, τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος στις δύο επιστολές προς τον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Αντώνη Μπαλωμενάκη, δήλωσε:

«Είναι αναγκαία η συμβολή όλων. Δεν πρέπει να μας διαφύγει το παραμικρό από τα αλλεπάλληλα εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε βάρος του «Ερρίκος Ντυνάν». Το οφείλουμε στον χειμαζόμενο λαό, που πληρώνει τις απατεωνιές κάποιων πιράνχας και κάποιων μεγαλόσχημων (τρομάρα τους…) μπαταχτσήδων του δημόσιου βίου. Φαντασθείτε ότι μέχρι το 2010 η Grand είχε αποτιμήσει σε 19,5 εκ. ευρώ τις απώλειες από δωρεάν νοσήλεια του «Ερρίκος Ντυνάν».

«Οι πονηρούληδες να επιστρέψουν τις αργομισθίες" 

Εξ’ άλλου, ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέρθηκε και στους αργόμισθους του νοσοκομείου, τονίζοντας:

«Υπάρχουν και δώρα μέσω προκλητικών αργομισθιών! Τα χρήματα αυτά πρέπει άμεσα να επιστραφούν! Μία από αυτές ήταν του κ. Τσούνη, συζύγου της Φώφης Γεννηματά. Τον έχει καταγγείλει εγγράφως ο προϊστάμενος του. Όφειλε ο κ. Τσούνης να απασχολείται 36 ώρες εβδομαδιαίως, αλλά όπως προκύπτει από την μελέτη Λιαροπούλου δεν πατούσε το πόδι του στο νοσοκομείο. Ο Διευθυντής εγγράφως και επωνύμως καταγγέλλει ότι δεν πήγε ποτέ τον πρώτο χρόνο. Το υπόλοιπο διάστημα πήγαινε από μία ώρα κάθε Τρίτη και Πέμπτη…».

Τέλος, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής σχολίασε τις προμήθειες του ΚΙΕΝ, υπογραμμίζοντας:

«Είναι πολλά, εκατοντάδες, τα ονόματα και οι προμηθευτές, όμως, παρόλο που αναφέρουν αριθμό τιμολογίου, δεν έχουν αποτίμηση των ειδών που επωλήθησαν, για να ξέρουμε, εάν είναι φάρμακα, παραϊατρικά είδη ή είναι, πανιά για τα κότερα ή χρυσαφικά Λαλαούνης, που πραγματικά υπάρχει όνομα Λαλαούνης, όπως και ναυτιλιακές εταιρείες, που προφανώς δεν πωλούν φάρμακα.

Υπάρχουν πολλές αναφορές σε μέσα επικοινωνίας, κυρίως σε έντυπο Τύπο, πωλήσεις βιβλίων, νομικών, αλλά και άλλων έντυπων όμως οι αποσταλείσες καταστάσεις από το «Ερρίκος Ντυνάν» δεν έχουν ούτε είδος πωληθέντος υλικού, ούτε ποσότητα, ούτε τιμή. Είναι αναγκαίο, τα στοιχεία αυτά να γίνουν πιο πλήρη...»