Newsroom

Newsroom

Νίκησε και τη Σλοβενία η Εθνική, οριστικά πρώτη στον όμιλό της

Το "4 στα 4" έκανε η Εθνική στο Ευρωμπάσκετ 2015 αφού νίκησε και την έτερη διεκδικήτρια της πρώτης θέσης του ομίλου του Ζάγκρεμπ Σλοβενία με 83-72. Με τη νίκη της αυτή η "Επίσημη Αγαπημένη" όχι μόνο συνεχίζει αήττητη αλλά εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αυριανού παιχνιδιού με την Ολλανδία.

ethniki basket 0

Το “4 στα 4” έκανε η Εθνική στο Ευρωμπάσκετ 2015 αφού νίκησε και την έτερη διεκδικήτρια της πρώτης θέσης του ομίλου του Ζάγκρεμπ Σλοβενία με 83-72. Με τη νίκη της αυτή η “Επίσημη Αγαπημένη” όχι μόνο συνεχίζει αήττητη αλλά εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αυριανού παιχνιδιού με την Ολλανδία.

Οι παίχτες του Φώτη Κατσικάρη έκαναν ένα φανταστικό πρώτο ημίχρονο και κατάφεραν να προηγηθούν με 15 πόντους στο τέλος του ημιχρόνου (46-31). Στο τρίτο δεκάλεπτο η Εθνική έκανε “κοιλιά” κι επέτρεψε στους Σλοβένους να πιστέψουν πως μπορούν να γυρίσουν το ματς, με τη διαφορά να φτάνει και στους 2 πόντους (60-62).

Στο σημείο εκείνο όμως μίλησε η προσωπικότητα, το μέταλλο και η εμπειρία της ελληνικής ομάδας, που όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκε αλλά με τους Σπανούλη, που ήταν ο ηγέτης της και σήμερα και Πρίντεζη, ξανάστειλε τη διαφορά σε επίπεδο ασφαλείας (71-61). 

Πρώτος σκόρερ της Εθνικής ήταν ο Σπανούλης με 19, με το Γιώργο Πρίντεζη να ακολουθεί με 16 ενώ εξαιρετικοί ήταν κι οι Καλάθης, Μπουρούσης, Κουφός και Ζήσης.