Νίκησαν καταποντιζόμενοι: Και Α και Ου και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Ως γνωστόν στις φοιτητικές εκλογές θριάμβευσε η ΔΑΠ η φοιτητική παράταξη της ΝΔ.

364496 5602132

Οι φοιτητές ψήφισαν και έστειλαν τον λογαριασμό στον Μητσοτάκη και την κυρία Κεραμέως. Τους έστειλαν πίσω τον λογαριασμό, για την πρόθεση της κυβέρνησης να συστήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία, τους έστειλαν πίσω τον λογαριασμό για την κτηνώδη βία των ΜΑΤ απέναντι στους φοιτητές, τους έστειλαν πίσω τον λογαριασμό για την αποδυνάμωση του δημόσιου πανεπιστήμιου υπέρ των ιδιωτικών κολεγίων.

Όμως ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του, πουλάνε τρελίτσα και κάνουν σαν να μην καταλαβαίνουν. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου η ΔΑΠ νίκησε: «Με βάση τα στοιχεία που έχουμε εμείς και που προκύπτουν από τις εφορευτικές, η κατάσταση δεν είναι έτσι. Η ΔΑΠ παραμένει πρώτη». Ο Γιάννης Οικονόμου εν γνώσει του λέει ψέματα. Ψεύδεται ασύστολα. Η ΔΑΠ υπέστη συντριπτική ήττα, έχασε την πρώτη θέση με περίπου επτά μονάδες διαφορά. από την Πανσπουδαστική. Όμως σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ο Οικονόμου και η κυβέρνηση, η ΔΑΠ θριάμβευσε. Δεν παραδέχονται ότι συντρίφτηκαν, ότι καταποντίστηκαν και ελπίζουν με την βοήθεια της λίστας Πέτσα να πέσουν στα μαλακά.

Όλο και κάποιοι θα πιστέψουν ότι η ΔΑΠ νίκησε. Είναι κοινό χαρακτηριστικό των ακροδεξιών κυβερνήσεων της alt- right, ότι κυβερνούν μέσα στο ψέμα. Το εφάρμοσε ο Ντόναλντ Τραμπ και το ακολουθεί με απόλυτη συνέπεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο μέγας ψεύτης και μέγας λαϊκιστής που νομίζει ότι μπορεί να καλύπτεται πίσω από το γιάπικο στυλάκι του.

Για να μην έχουμε καμία αμφιβολία για τις προθέσεις αυτής της κυβέρνησης, σκέφτονται να περάσουν νόμο που θα καταργεί τις παρατάξεις. Στις φοιτητικές εκλογές θα κατεβαίνουν μεμονωμένα πρόσωπα. Δεν θα κατεβαίνει η Πανσπουδαστική αλλά η Ελένη, δεν θα κατεβαίνει η ΠΑΣΠ αλλά ο Γιώργος, δεν θα κατεβαίνει η ΔΑΠ αλλά η Μαρία. Προσπαθούν να αποπολιτικοποιήσουν το φοιτητικό κίνημα και να το ευνουχίσουν, ελπίζοντας να πάψει ν’αντιστέκεται στις αντιδημοκρατικές νεοφιλελεύθερες παρεμβάσεις τους. Να μην ξεχνάνε όμως, ότι και η χούντα προσπάθησε να ελέγξει το φοιτητικό κίνημα και η απάντηση ήταν τα γεγονότα της Νομικής και η εξέγερση του Πολυτεχνείου…

Μετά το φοιτητικό κίνημα που τους έστειλε πίσω τον λογαριασμό, η κυβέρνηση από εδώ και πέρα θα δέχεται συνεχώς επιστροφή λογαριασμών. Επιστροφή λογαριασμού για την εν μέσω πανδημίας παραμέληση του ΕΣΥ. Επιστροφή λογαριασμού για τους αντεργατικούς νόμους Χατζηδάκη. Επιστροφή λογαριασμού για τους εκτός λογικής λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Επιστροφή λογαριασμού για την ακρίβεια στα είδη του σούπερ μάρκετ. Επιστροφή λογαριασμού για τους «σκοτεινούς» διορισμούς των παιδιών τους σε ιδιαίτερα προνομιούχες δουλειές, την ίδια στιγμή που τα παιδιά του κόσμου, είτε είναι άνεργα, είτε αμείβονται με μισθούς ντροπής και πείνας.

Προσπαθούν να αναχαιτίσουν την επιστροφή των λογαριασμών που τους στέλνουν οι πολίτες, διαλέγοντας την κατάλληλη εποχή για να προκηρύξουν εκλογές. Να είναι ο Οκτώβριος; Και γιατί να είναι ο Οκτώβριος και να μην είναι ο Μάρτιος; Και γιατί να είναι ο Μάρτιος και να μην είναι ο Ιούλιος; Νομίζουν ότι με την κατάλληλη ημερομηνία θα βρουν τρόπο να διασωθούν. Όμως θα πάθουν ότι έπαθαν και στις φοιτητικές εκλογές. Όποτε και να γίνουν οι εκλογές θα ηττηθούν. Ο κόσμος έχει εκατοντάδες λόγους να τους καταψηφίσει. Δεν πολυμιλά. Στις συνεχείς προσβολές τους κοιτά αποσβολωμένος. Τους το φυλάει. Κι όταν έρθει η ώρα, θα γίνει ορμητικό ποτάμι και θα τους ξεπληρώσει.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «Με βάση τα στοιχεία που έχουμε εμείς…η ΔΑΠ παραμένει πρώτη». Έτσι είναι αν έτσι νομίζουν. Νίκησαν καταποντιζόμενοι, καταποντίστηκαν νικώντας. Και εμείς προς τιμήν της παράταξης που νίκησε ερχόμενη δεύτερη, με τον προσήκοντα σεβασμό που της αξίζει, θα αναφωνήσουμε το θρυλικό ούγκανο σύνθημα τους: «Και Α και Ου και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ».

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ο Άδωνης Γεωργιάδης έδιωξε από το κέντρο υγείας Βάρδας τον επίορκο γιατρό που χρηματιζόταν από φαρμακευτικές εταιρείες

5848271

Ο Άδωνης Γεωργιάδης έδιωξε από το κέντρο υγείας Βάρδας τον επίορκο γιατρό που χρηματιζόταν από φαρμακευτικές εταιρείες

Την αναστολή των καθηκόντων του επίορκου γιατρού αποφάσισε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης μετά…

Ασημακοπούλου: Απόδημος ξεσκεπάζει τα ψέματα της κυβέρνησης με ένα απίστευτο βίντεο – «Το σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο»

Απόδημος

Ασημακοπούλου: Απόδημος ξεσκεπάζει τα ψέματα της κυβέρνησης με ένα απίστευτο βίντεο – «Το σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο»

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται», ανέφερε ο Δημήτρης Σαββίδης στο βίντεο…

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για όλα λίγη ώρα πριν περάσει την πύλη του στρατοπέδου στη…