Newsroom

Newsroom

Δικαίωση ΙΝΚΑ, ΕΚΠΟΙΖΩ και ΔΣΑ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής: «Διατηρείται η προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών, δεν κόβεται το ρεύμα»

«Η προσωρινή δικαστική προστασία παρέχει δίχτυ προστασίας που συνίσταται στην απαγόρευση της διακοπής παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στην ευρεία κατηγορία των «ευάλωτων καταναλωτών», εάν όφειλαν ή οφείλουν το ποσό που αντιστοιχεί στην Ρήτρα Αναπροσαρμογής» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΣΑ.

isravel raj x8GCHx53nik unsplash

Συνεχίζεται η προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών σε ότι αφορά την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με απόφαση του την Τετάρτη διατηρεί την ισχύ της ήδη εκδοθείσας προσωρινής διαταγής, μέχρι την έκδοση αποφάσεως επί της ασκηθείσας συλλογικής αγωγής.

Συγκεκριμένα, όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με «νέα του κρίση και διαφορετική σύνθεση, έκρινε «κατά πιθανολόγηση ότι η Ρήτρα Αναπροσαρμογής είναι άκυρη και αντίθετη στην κείμενη δικαιοταξία και διατήρησε την ισχύ της ήδη εκδοθείσας προσωρινής διαταγής, μέχρι την έκδοση αποφάσεως επί της ασκηθείσας συλλογικής αγωγής».

«Η προσωρινή δικαστική προστασία παρέχει δίχτυ προστασίας που συνίσταται στην απαγόρευση της διακοπής παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στην ευρεία κατηγορία των «ευάλωτων καταναλωτών», εάν όφειλαν ή οφείλουν το ποσό που αντιστοιχεί στην Ρήτρα Αναπροσαρμογής» αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση του ΔΣΑ.

Στην υπόθεση πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της συλλογικής αγωγής των καταναλωτικών οργανώσεων (ΕΚΠΟΙΖΩ, ΙΝΚΑ) έκανε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, δια του Προέδρου κ. Δημήτρη Βερβεσού και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, δια του Προέδρου κ. Ηλία Κλάππα. Νομικοί παραστάτες ήσαν οι Καθηγητές κ.κ. Γ. Μεντής, Δ. Φιλίππου και Π. Νικολόπουλος.

«Το δικηγορικό σώμα για άλλη μια φορά, μετά την παρέμβαση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους ευάλωτους δανειολήπτες, στέκεται στο πλευρό των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.  Συνεχίζουμε δυναμικά!» καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΣΑ. 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…