Newsroom

Newsroom

Νίκη των αυτονομιστών στην Καταλονία

Τέσσερα αυτονομιστικά κόμματα αναμένεται να καταλάβουν την πλειοψηφία στο τοπικό κοινοβούλιο της Καταλονίας με βάσει τις χθεσινές εκλογές. Ο πρόεδρος…

Τέσσερα αυτονομιστικά κόμματα αναμένεται να καταλάβουν την πλειοψηφία στο τοπικό κοινοβούλιο της Καταλονίας με βάσει τις χθεσινές εκλογές.

Ο πρόεδρος της Καταλονίας Αρτουρ Μας πρόεδρος του εθνικιστικού CiU δεν κατάφερε να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία και είδε τον αριθμό των βουλευτικών εδρών να πέφτουν από 62 σε 50.

Ο Άρτουρ Μας είχε ουσιαστικά προκαλέσει τις εκλογές με την ελπίδα να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία και να προκαλέσει δημοψήφισμα για την μελλοντική αυτοδιάθεση της περιοχής.

Με βάσει το 25% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί: Το εθνικιστικό CiU συγκεντρώνει 47 έδρες, από 62 που είχε.

Η Δημοκρατική Αριστερά της Καταλονίας, το αριστερό ERC, διπλασιάζοντας τις έδρες του, συγκεντρώνει 21 έδρες. Δύο άλλα αυτονομιστικά κόμματα συγκεντρώνουν μαζί άλλες 15 έδρες.

«Είναι σαφές ότι δεν λαμβάνουμε την πλειοψηφία, είμαστε πολύ κάτω από τα αποτελέσματα που είχαμε πριν από δύο χρόνια», δήλωσε ο Αρτουρ Μας προς τους οπαδούς του εθνικιστικού CiU.

«Πρέπει να ανοίξει μια περίοδος προβληματισμού, σχετικά με τις γενικές πολιτικές στην Καταλονία τις επόμενες ημέρες. Η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η χώρα πρέπει να εγκαταλείψει τους στόχους της», συμπλήρωσε.