Νίκη Κεραμέως: Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός φοιτητών

«Απόλυτη προτεραιότητα η δια ζώσης εκπαίδευση»

5091210

Σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 βρέθηκε σήμερα η Υπουργός Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Στη συνέντευξη δήλωσε πως είναι «απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να γυρίσουμε από τον Σεπτέμβριο στην δια ζώσης εκπαίδευσης. Συζητάμε με τους ειδικούς για τα εργαλεία που θα το διασφαλίσουν αυτό. Το πρώτο και κυριότερο είναι το εμβόλιο, υπάρχουν και άλλα μέτρα, όπως το self test και τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Η ίδια σημείωσε ότι το εμβόλιο είναι ένα πολύ σημαντικό όπλο στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «από χθες άνοιξε η πλατφόρμα για τα παιδιά από 15 ετών και άνω. Δεν έχω ακριβή στοιχεία, αλλά άκουσα ότι κλείστηκαν ήδη κάποιες χιλιάδες ραντεβού, οπότε είναι και αυτό ένα βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα».

Σε ότι αφορά την την δια ζώσης επαναλειτουργία των Α.Ε.Ι., τα οποία εδώ και ενάμιση χρόνο παραμένουν κλειστά με τα μαθήματα και τις εξεταστικές να γίνονται εξ’ αποστάσεως, η ίδια σημείωσε ότι ««είναι απόλυτη προτεραιότητα η επιστροφή στην δια ζώσης εκπαίδευση», βάζοντας, στη συνέχεια, και επίσημα πάνω στο τραπέζι το σενάριο να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός για διδακτικό προσωπικό και φοιτητές, ως προϋπόθεση για την δια ζώσης παρακολούθηση των μαθημάτων.

Τέλος, επέλεξε για ακόμα μια φορά να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο υψηλό ποσοστό εμβολιασμού των εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση λέγοντας ότι «περίπου το 75% των εκπαιδευτικών είναι ήδη εμβολιασμένοωστόσο δεν φθάνει, χρειαζόμαστε και άλλους εμβολιασμούς, είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιήσουμε αυτό το όπλο κατά της πανδημίας», ενώ απέφυγε να απαντήσει στο εάν πρόκειται να καταστεί και για αυτές τις επαγγελματικές ομάδες υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξή της εδώ:

 

 

«Kutsu-batman»: Η viral φωτογραφία Κουτσούμπα δίπλα στον Μπάτμαν στο Comic Con – Tα επικά σχόλια στο Twitter

Κουτσούμπας

«Kutsu-batman»: Η viral φωτογραφία Κουτσούμπα δίπλα στον Μπάτμαν στο Comic Con – Tα επικά σχόλια στο Twitter

«Κόκκινο και το Gotham City πλέον!!», ανέφερε ένα από τους χρήστες των social media για…

Λαμία: Ολοκληρωτική καταστροφή στο εργοστάσιο που συνδέεται με τα γεύματα που δηλητηρίασαν μαθητές (video)

λαμια φωτια εργοστασιο

Λαμία: Ολοκληρωτική καταστροφή στο εργοστάσιο που συνδέεται με τα γεύματα που δηλητηρίασαν μαθητές (video)

Στις φλόγες παραδόθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι εγκαταστάσεις της εταιρείας «Γιαννίτσης» στην ΒΙΠΕ Λαμίας.