Newsroom

Newsroom

Νίκη "ψυχολογικής τόνωσης" για Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 την Λάρισα με γκολ των Λετο και Μπεργκ, παίρνοντας ψυχολογική τόνωση ενόψει πλέι οφ, μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο.

590626cc1dc5248e4b8b4585

Αγωνιστικά ήρεμο απόγευμα για το τριφύλλι στη Λεωφόρο, αφού, ό,τι συνέβη στην εξέδρα κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους με τις αντιδράσεις οπαδών και τα συνθήματα κατά πάντων δεν επηρέασαν τους πράσινους. 

Αυτοί, πήραν τη νίκη στο τελευταίο ματς της κανονικής διάρκειας της Σούπερ Λιγκ. Ουδέποτε η ΑΕΛ θα μπορούσε να βάλει δύσκολα στην ομάδα του Ουζουνίδη, που από το 49′ είχε κλειδώσει το τελικό 2-0, μπαίνει με βαθμό στα πλέι-οφ και συνεχίζει μετά την πικρή εμπειρία της περασμένης Πέμπτης στην Τούμπα.

Βλέποντας τον Μπεργκ να πετυχαίνει το δοκάρι στο 11ο λεπτό και γενικότερα να μην αποφέρει καρπούς το κατά διαστήματα γρήγορο ποδόσφαιρο των συμπαικτών του για να βρεθεί ο διάδρομος προς τα δίχτυα, ο Σεμπάστιαν Λέτο το πήρε πάνω του για να κάνει τη διαφορά στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης στη Λεωφόρο. 

Με τους Χατζηγιοβάνη και Βιγιαφάνιες να συγκλίνουν αρκετά προς το κέντρο και να προσπαθούν να βοηθήσουν τον Σουηδό και τον Αργεντινό στην αναζήτηση του γκολ, ο Παναθηναϊκός ήθελε να εμφανιστεί σοβαρός και να ξεμπερδεύει. Η Λάρισα βρήκε μομέντουμ για λίγα λεπτά κοντά στο ημίωρο, απείλησε με μια κεφαλιά του Γκόλια στο 31′ από μακρινή εκτέλεση πλάγιου άουτ και ένα τρομερό σουτ του Φατιόν, αλλά στο 39′ μάζεψε τη μπάλα από τα δίχτυα της. 

Από αριστερά ο Μπεργκ βρήκε τον Λέτο μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος με τη μια σούταρε δυνατά για να νικήσει τον Θεοδωρόπουλο.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Παναθηναϊκός πέτυχε και δεύτερο γκολ, ακόμα κι αν στη συγκεκριμένη φάση δεν το… επιδίωξε και ιδιαίτερα ο Μάρκους Μπεργκ. 

Στο 49ο λεπτό, από γέμισμα που έκανε από δεξιά ο Μέστο, ο Ναβάρο προσπάθησε να διώξει, όμως έκανε… ασίστ στον επιθετικό των πράσινων που δίχως την παραμικρή κίνηση, σκόραρε από την κόντρα για τολ 2-0 με το οποίο ουσιαστικά το ματς «έσβησε». Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν αντιμετώπιζε δύσκολες καταστάσεις στα δικά της μετόπισθεν, προσπαθούσε να φτιάξει επιθέσεις δίχως όμως να έχει τις σωστές επιλογές ώστε να σημειωθούν κλασσικές ευκαιρίες. 

Η μπάλα γυρνούσε, ο χρόνος περνούσε, το σκορ και η εικόνα του ματς δεν άφηναν περιθώρια να πιστέψει κανείς ότι μπορούσε ν΄αλλάξει δραστικά κάτι. Το απόλυτα θετικό ήταν η χρησιμοποίηση των πιτσιρικάδων του Παναθηναϊκού και ο χαλαρός τρόπος με τον οποίο ήρθε η νίκη ώστε να ξεχαστεί για λίγο ο πόνος από τον πρόσφατο αποκλεισμό από το Κύπελλο…

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…