Νιγηρία: Μακελειό σε εκκλησία – Τουλάχιστον 50 νεκροί (Προσοχή- Σκληρές εικόνες)

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ Εικόνες χάους ακολούθησαν μετά από την επίθεση σε μια καθολική εκκλησία στην πολιτεία Όντο της Νιγηρίας, όταν ένοπλοι πυροβόλησαν και έκαναν χρήση εκρηκτικών, με πολλούς πιστούς να πέφτουν νεκροί.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν όταν ένοπλοι επιτέθηκαν σε καθολική εκκλησία στην πολιτεία Όντο της Νιγηρίας κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ένας γιατρός σε νοσοκομείο του Owo, μια πόλη στα νοτιοδυτικά της Νιγηρίας, είπε στο Reuters ότι τουλάχιστον 50 πτώματα μεταφέρθηκαν στο FMC (Ομοσπονδιακό Ιατρικό Κέντρο) στο Owo και στο Καθολικό Νοσοκομείο της περιοχής.

Ο Πρόεδρος Muhammadu Buhari καταδίκασε την επίθεση, χαρακτηρίζοντάς την «ειδεχθή». Η ταυτότητα και τα κίνητρα των δραστών δεν έγιναν αμέσως σαφή.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένοπλοι πυροβόλησαν κατά των πιστών και πυροδότησαν εκρηκτικά που ήταν τοποθετημένα στην εκκλησία. Στους νεκρούς περιλαμβάνονται πολλές γυναίκες και παιδιά.

Ο Funmilayo Ibukun Odunlami, εκπρόσωπος της αστυνομίας για την πολιτεία Όντο, περιορίστηκε μόνο ότι υπήρξε ένα περιστατικό στην Καθολική Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου στο Owo και δήλωσε ότι η αστυνομία θα εκδώσει μια πιο αναλυτική ανακοίνωση σύντομα.