Νευράκια Άδωνι με Κύρτσο: «Μπορεί να θυμήθηκε τα νιάτα του...»

Πώς τολμά ο Κύρτσος να πει τη γνώμη του για τη ΔΕΗ, χωρίς να ρωτήσει τον Άδωνι;

 

NewsRoom 27/09/2021 | 13:45

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ δημιουργεί ήδη τα πρώτα προβλήματα στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας. Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος εξέφρασε ανοιχτά τις ενστάσεις του αλλά υπολόγιζε χωρίς τον «χωροφύλακα»...  Άδωνι.

Καλεσμένος το πρωί στο Open, ο Άδωνις Γεωργιάδης ρωτήθηκε για το πώς σχολιάζει τη διαφοροποίηση Κύρτσου. Φανερά ενοχλημένος ο υπουργός έφτασε στο σημείο να«σκαλίσει» και να υπενθυμίσει το αριστερό παρελθόν του Κύρτσου.

«Να καλέσετε τον ίδιο να σας πει», τόνισε αρχικά ο Άδωνις αλλά στη συνέχεια πρόσθεσε με ύφος: «Μπορεί να θυμάται τα νιάτα του, δεν ξέρω», αναφερόμενος λογικά στο αριστερό παρελθόν του κ. Κύρτσου, όταν ήταν μέλος της ΚΝΕ.

Σημειώνεται ότι ο ευρωβουλευτής της ΝΔ με αναρτήσεις του στο Twitter είχε ασκήσει αιχμηρή κριτική στην επιλογή Μητσοτάκη και χαρακτήρισε «υψηλού πολιτικού ρίσκου» την απόφαση «να μειώσει τη συμμετοχή του Δημοσίου στη ΔΕΗ από 51% στο 34%».

«Υψηλού πολιτικού ρίσκου η απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τη συμμετοχή του Δημοσίου στη ΔΕΗ από 51% στο 34%. Συμπίπτει με νέα ενεργειακή κρίση και τεράστια αύξηση λογαριασμών ΔΕΗ και ιδιωτών παρόχων. Η δυσαρέσκεια νοικοκυριών, μικρομεσαίων θα μεγαλώσει στη διάρκεια του χειμώνα», έγραψε o Γιώργος Κύρτσος.

Ενώ σε άλλη ανάρτηση τόνισε: «Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ σε συνθήκες μεγάλης αύξησης ενεργειακού κόστους, να αποφευχθεί. Χρειαζόμαστε: Ενίσχυση παρεμβατικού,δημόσιου ρόλου της ΔΕΗ. Αυστηρότερους κανόνες,λιγότερη κερδοσκοπία από ιδιώτες πάροχους. Πράσινο ομόλογο δισ. του Δημοσίου. Μέτρα στην ΕΕ. Μετά βλέπουμε».