Newsweek: Ο Πούτιν δεν θέλει να καταστρέψει την Ουκρανία

Άρθρο – κόλαφος του αμερικανικού περιοδικού, καταρρίπτει τους ισχυρισμούς Μπάιντεν!

ukraine war

Ένα άρθρο – βόμβα του κορυφαίου αμερικανικού περιοδικού που μάλιστα έχει στηρίξει τους δημοκρατικούς και έχει κατακεραυνώσει τον Πούτιν, έρχεται να διαψεύσει τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου αναφορικά με τον Ρώσο πρόεδρο.

Το εκτενές αφιέρωμα του Newsweek που μάλιστα επικαλείται κορυφαία στελέχη του αμερικανικού Πενταγώνου, καταρρίπτουν πλήρως τους χαρακτηρισμούς του Τζο Μπάιντεν, που αποκαλούσε τον Πούτιν  ως «εγκληματία πολέμου».

Το άρθρο ήδη προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις στις ΗΠΑ, ειδικά λόγω των στρατιωτικών πηγών που επικαλείται, και μάλιστα όταν  το “Newsweek” τον Αυγ. 2014 έγραφε επικριτικά σχόλια  για τον Πούτιν…

 

WMhOhYGJ medium

 

Όσο καταστροφικός κι αν είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία, η Ρωσία προκαλεί λιγότερες ζημιές και σκοτώνει λιγότερους αμάχους από ότι θα μπορούσε, λένε ειδικοί των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, όπως αναφέρει το  Newsweek

Η συμπεριφορά της Ρωσίας στον βάναυσο πόλεμο λέει μια διαφορετική ιστορία από την ευρέως αποδεκτή άποψη ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν σκοπεύει να κατεδαφίσει την Ουκρανία και να προκαλέσει τη μέγιστη ζημία στους πολίτες – και αποκαλύπτει τη στρατηγική εξισορρόπηση του Ρώσου ηγέτη.

«Αν η Ρωσία ήταν πιο σκόπιμα καταστροφική, οι φωνές για επέμβαση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ θα ήταν πιο δυνατές και ο Πούτιν θα μπορούσε να οδηγηθεί σε αδιέξοδο.  Αντίθετα, ο στόχος του είναι να καταλάβει αρκετό έδαφος για να έχει κάτι να διαπραγματευτεί, ενώ θα φέρει την κυβέρνηση της Ουκρανίας σε μια θέση όπου πρέπει να διαπραγματευτεί, αναφέρουν οι πηγές

Ένα ποσοστό από αυτά τα χτυπήματα έχουν καταστρέψει δομές πολιτών και σκότωσαν και τραυμάτισαν αθώους πολίτες, αλλά το επίπεδο θανάτου και καταστροφής είναι χαμηλό σε σύγκριση με την ικανότητα της Ρωσίας.»

«Ξέρω ότι είναι δύσκολο… να καταπιείς ότι η σφαγή και η καταστροφή θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερες από ό,τι είναι», λέει ο αναλυτής της DIA. “Αλλά αυτό δείχνουν τα γεγονότα. Αυτό μου υποδηλώνει, τουλάχιστον, ότι ο Πούτιν δεν επιτίθεται σκόπιμα κατά αμάχων, ότι ίσως έχει επίγνωση ότι πρέπει να περιορίσει τις ζημιές για να αφήσει έξω για διαπραγματεύσεις».

 

Εδώ το  αφιέρωμα του κορυφαίου αμερικανικού περιοδικού.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…