Νετανιάχου: «Το Ισραήλ επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να συνεχίσει τον πόλεμο στη Γάζα»

Το Ισραήλ δεν θα προχωρήσει στην εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα έως ότου λάβει τον κατάλογο των τριάντα τριών ομήρων, που θα απελευθερωθούν από την “Χαμάς” κατά την πρώτη φάση της συμφωνίας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

netanyahou ap

«Δεν θα προχωρήσουμε με την συμφωνία μέχρι να λάβουμε την λίστα των ομήρων που θα απελευθερωθούν, όπως έχει συμφωνηθεί. Το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί παραβιάσεις της συμφωνίας. Ακέραιη η ευθύνη ανήκει στην Χαμάς», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ισραηλινού πρωθυπουργού.

«33 αδέρφια και αδερφές μας θα επιστρέψουν στο σπίτι, οι περισσότεροι από αυτούς είναι ακόμα ζωντανοί, λόγω της σταθερής στάσης μας”, ανέφερε αρχικά, σημειώνοντας ότι η “προσωρινή”, όπως τη χαρακτήρισε, συμφωνία κατάπαυσης του πυρός επιτεύχθηκε χάρη στη βοήθεια του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και του νεοεκλεγμένου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Μπάιντεν και Τραμπ “έχουν υποστηρίξει πλήρως τον στόχο του πολέμου» δήλωσε.

«O Τραμπ θα διασφαλίσει ότι το Ισραήλ έχει όλα τα όπλα και τα πυρομαχικά που χρειαζόμαστε» πρόσθεσε, επιμένοντας πως το Ισραήλ «επιφυλάσσεται του δικαιώματος» να συνεχίσει τις μάχες εάν χρειαστεί. Σημείωσε δε ότι αν το Ισραήλ επιστρέψει στις μάχες, θα το κάνει με «νέους, δυναμικούς τρόπους».

Επιπλέον, τόνισε ότι «το Ισραήλ δεν θα ησυχάσει μέχρι να ολοκληρωθούν όλοι οι πολεμικοί του στόχοι, στους οποίους περιλαμβάνεται και η επιστροφή κάθε ομήρου που κρατείται στη Γάζα».

Ειδήσεις σήμερα:

Κώστας Πολυχρονόπουλος: O «Άλλος άνθρωπος» έχασε σε «φρουτάκια», 180.000 ευρώ

Κούγιας κατά Μπαλάσκα: «Το απόβρασμα που παίρνει 100 ευρώ τη μέρα ως μαϊντανός σε 10 εκπομπές»

Παραλίγο ατύχημα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Αεροπλάνο απογειώθηκε ξανά λίγο πριν την προσγείωση, καθώς η πίστα του αεροδρομίου ήταν κατειλημμένη

Κύκλωμα προστασίας: Ένταση στον «αέρα» με τον δικηγόρο της 37χρονης αστυνομικού (video)

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Μουρατίδης: Απάντησε για την κακή κριτική στο Maestro – «Ο Χριστόφορος είναι ένα μοντέλο που πρέπει να διδάσκεται» (video)

profile player 960x540 6

Μουρατίδης: Απάντησε για την κακή κριτική στο Maestro – «Ο Χριστόφορος είναι ένα μοντέλο που πρέπει να διδάσκεται» (video)

Τη δική του οπτική στην κριτική στο Maestro έδωσε ο Φάνης Μουρατίδης

Εξοργιστικό περιστατικό στην Πάρνηθα: Έριξαν βέλος σε αγριογούρουνο κοντά στο τελεφερίκ

Καταγραφή 23

Εξοργιστικό περιστατικό στην Πάρνηθα: Έριξαν βέλος σε αγριογούρουνο κοντά στο τελεφερίκ

Απερίσκεπτοι θεώρησαν πως είναι... αστείο να ρίξουν βέλος σε αγριογούρουνο στην Πάρνηθα