Νετανιάχου: «Δε σηκώνουμε το πόδι μας από το γκάζι» στον Λίβανο-Νέος κύκλος επιστράτευσης Ισραηλινών

«Αντίθετα, τους έδωσα εντολή να πατήσουν το πεντάλ ακόμα πιο δυνατά», είπε ο Ισραηλινός υπουργός, ενώ περισσότεροι έφεδροι καλούνται να στελεχώσουν τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού κατοχής και γενοκτονίας

AP Netanyahu

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε διαταγές για μια περαιτέρω επιστράτευση εφέδρων για να στελεχώσουν μια επέκταση της ισραηλινής επίθεσης βαθύτερα στον Λίβανο, ανέφερε την Τρίτη ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Ισραήλ KAN, με στρατιώτες που απολύθηκαν πρόσφατα να διατάσσονται να επιστρέψουν άμεσα στα μέτωπα.

Ο αριθμός των εφέδρων που θα επιστρατευθούν δεν διευκρινίστηκε.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από συνεδρίαση του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας την Κυριακή, κατά την οποία ο αρχηγός του επιτελείου του ισραηλινού στρατού κατοχής και γενοκτονίας, Εγιάλ Ζαμίρ, ζήτησε τον βομβαρδισμό των προαστίων της Βηρυτού.

Ο Ζαμίρ πρότεινε την εκστρατεία εκ νέου βομβαρδισμού των προαστίων της λιβανέζικης πρωτεύουσας ως μέσο απάντησης στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη με τα οποία η Χεζμπολάχ καταφέρνει τις τελευταίες εβδομάδες χτυπήματα που προκαλούν απώλειες και καθηλώνουν εν μέρει τις ισραηλινές δυνάμεις που έχουν εισβάλει στον Λίβανο και έχουν καταλάβει ευρύ τμήμα του λιβανέζικου νότου.

Σε χθεσινή του δήλωση, ο Γενικός Γραμματέας της λιβανέζικης αντιστασιακής οργάνωσης επεσήμανε πως «υπάρχουν πραγματικές ισραηλινές απώλειες στο νότιο Λίβανο» στις οποίες το Ισραήλ απαντά μόνο «στοχοποιώντας πολίτες και σπίτια».

Νετανιάχου: «Είμαστε σε πόλεμο με τη Χεζμπολάχ» – «Δε σηκώνουμε το πόδι μας από το γκάζι»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιάχου, έδωσε εντολή στον ισραηλινό στρατό να εντείνει τις επιθέσεις εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο για να πετύχει αυτό που χαρακτήρισε ως αποφασιστικό πλήγμα στην ένοπλη αντιστασιακή παράταξη.

Η κλιμάκωση θα μπορούσε να περιπλέξει περαιτέρω τις έμμεσες συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν, καθώς η Τεχεράνη έχει δηλώσει ότι ο ισραηλινός στρατός πρέπει να τερματίσει την επιχείρησή του εναντίον της Χεζμπολάχ προκειμένου να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός με την Ουάσινγκτον. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι το Ισραήλ θα πρέπει να αναλάβει μόνο «χειρουργική» στρατιωτική δράση στον Λίβανο.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα τη Δευτέρα, ο Νετανιάχου επέμεινε ότι το Ισραήλ βρίσκεται «σε πόλεμο με τη Χεζμπολάχ» και ότι οι αρχές της χώρας «δεν σηκώνουν το πόδι τους από το γκάζι».

«Αντίθετα, τους έδωσα εντολή να πατήσουν το πεντάλ ακόμα πιο δυνατά», είπε.

Η Χεζμπολάχ «μας επιτίθεται με drones… αλλά αυτό που απαιτείται τώρα από εμάς είναι να εντείνουμε τα χτυπήματα, να αυξήσουμε την ένταση», τόνισε ο Νετανιάχου.

AP25286340209537
Ο Εγιάλ Ζαμίρ εν αναμονή της ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ στην ισραηλινή Κνεσέτ τον Οκτώβριο του 2025

Λίγο αργότερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε περισσότερες επιθέσεις εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ στην κοιλάδα Μπεκάα στον ανατολικό Λίβανο, καθώς και σε άλλα μέρη της χώρας, με την κυβέρνηση της οποίας υποτίθεται πως το Ισραήλ έχει συνάψει συμφωνία εκεχειρίας.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ένας άνδρας των ισραηλινών κατοχικών στρατευμάτων σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά από ένα drone στο νότιο Λίβανο.

Κατόπιν αυτού, ο υπουργός «Εθνικής Ασφάλειας» του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα ο πρωθυπουργός να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι του Τραμπ και να τον ενημερώσει ότι επιστρέφουμε στον πόλεμο στον Λίβανο».

Ο -αναδειχθείς στην ισραηλινή πολιτική σκηνή ως ηγέτης κινημάτων περαιτέρω εποικισμού της Παλαιστίνης- υπουργός Οικονομικών, Μπεζαλέλ Σμότριτς, επέμεινε ότι για κάθε drone που εκτοξεύεται από τη Χεζμπολάχ «δέκα κτίρια πρέπει να πέσουν στη Βηρυτό».

Ο δημοσιογράφος του Axios, Μπαράκ Ραβίντ, ο οποίος επικαλείται για τα δημοσιεύματά του πηγές τόσο στην ισραηλινή όσο και στο αμερικανική διοίκηση,  δήλωσε στο X τη Δευτέρα ότι ένας ανώνυμος Αμερικανός αξιωματούχος είχε υποδείξει ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα μπορούσε να υποστηρίξει εντατικές ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο.

«Η Χεζμπολάχ αγνόησε τα επανειλημμένα αιτήματα για διακοπή των πυρών… Δεν θα αναμένεται ποτέ από το Ισραήλ να απορροφά παθητικά τις επιθέσεις εναντίον των δυνάμεών του και των πολιτών. Αυτή δεν είναι η κυβέρνηση Μπάιντεν», φέρεται να δήλωσε ο αξιωματούχος στον δημοσιογράφο, δημοσίευμα του οποίου βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο περιστατικού δόλιου σορταρίσματος στην πετρελαιαγορά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, τουλάχιστον 3.185 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη χώρα αφότου το Ισραήλ ενέτεινε τις επιχειρήσεις του στον Λίβανο στις αρχές Μαρτίου, λίγες μέρες μετά την αμερικανο-ισραηλινή επίθεση στο Ιράν.

Διαβάστε επίσης:

Λίβανος: Συναγερμός για επισιτιστική κρίση – Το Ισραήλ βομβαρδίζει κυριολεκτικά τον πρωτογενή τομέα

Λίβανος: Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε σε μάχη στα νότια της χώρας

Χεζμπολάχ για Ιράν: «Mας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα, ότι δεν θα μας εγκαταλείψει»

Μήνυμα Χεζμπολάχ προς το Ισραήλ: «Θα υπερασπιστούμε τον λαό μας»

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr
Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

 

Δολοφονία στα Εξάρχεια: Εκτέλεση με 5 σφαίρες – Ξεκαθάρισμα για υπόθεση ναρκωτικών ερευνούν οι αρχές

7000653

Δολοφονία στα Εξάρχεια: Εκτέλεση με 5 σφαίρες – Ξεκαθάρισμα για υπόθεση ναρκωτικών ερευνούν οι αρχές

Πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι και το πρόσωπο είχε ο 35χρονος άνδρας, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός…

Οι Προτάσεις μας

Χαλκιδική: Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 19χρονου σε λούνα παρκ

6294227 2048x1365 1

Χαλκιδική: Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 19χρονου σε λούνα παρκ

Ένοχους κήρυξε και τους τέσσερις κατηγορούμενους το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γιαννιτσών για το δυστύχημα στο…

Θλίψη στις Μικρές Κυκλάδες: Πέθανε ο καπετάν Γιάννης, ιδιοκτήτης του ιστορικού «Σκοπελίτη»

σκολελτιης

Θλίψη στις Μικρές Κυκλάδες: Πέθανε ο καπετάν Γιάννης, ιδιοκτήτης του ιστορικού «Σκοπελίτη»

Θλίψη και συγκίνηση έχει σκορπίσει σε ολόκληρο το Αιγαίο η είδηση του θανάτου του Γιάννη…

Πυρηνικό αδιέξοδο: Το ιρανικό ουράνιο που δεν μπορεί να αγγιχτεί και η συμφωνία που δεν έρχεται

pyri1

Πυρηνικό αδιέξοδο: Το ιρανικό ουράνιο που δεν μπορεί να αγγιχτεί και η συμφωνία που δεν έρχεται

Το Ιράν φέρεται να έχει ενισχύσει δραστικά την προστασία των εγκαταστάσεων όπου βρίσκεται αποθηκευμένο ουράνιο…

BlackCore: Η ισραηλινή εταιρεία παρενέβη στις εκλογές της Νέας Υόρκης και της Σκωτίας

2026 06 13 06 57 38 295746

BlackCore: Η ισραηλινή εταιρεία παρενέβη στις εκλογές της Νέας Υόρκης και της Σκωτίας

Η BlackCore αυτοαποκαλείται «μια εταιρεία ελίτ επιρροής, κυβερνοασφάλειας και τεχνολογίας που χτίστηκε για τη σύγχρονη…

Σχετικά με ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Διαδηλωτές γκρέμισαν τους φράχτες εργοταξίου για πολυτελές ξενοδοχείο

Screenshot 101

Αλβανία: Διαδηλωτές γκρέμισαν τους φράχτες εργοταξίου για πολυτελές ξενοδοχείο

Οι Αλβανοί διαμαρτύρονται εδώ και εβδομάδες κατά της ανέγερσης ενός πολυτελούς θέρετρου που προωθείται από…

ΗΠΑ – Ιράν: «Εντός 24 ωρών πέφτουν οι υπογραφές για την συμφωνία» λέει το Πακιστάν

Pak Iran US Talks 1775585952041 t5lmz8

ΗΠΑ – Ιράν: «Εντός 24 ωρών πέφτουν οι υπογραφές για την συμφωνία» λέει το Πακιστάν

Σε μια ανάρτηση σε ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή προχώρησε ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Σεχμπάζ Σαρίφ, αναφέροντας…

BlackCore: Η ισραηλινή εταιρεία παρενέβη στις εκλογές της Νέας Υόρκης και της Σκωτίας

2026 06 13 06 57 38 295746

BlackCore: Η ισραηλινή εταιρεία παρενέβη στις εκλογές της Νέας Υόρκης και της Σκωτίας

Η BlackCore αυτοαποκαλείται «μια εταιρεία ελίτ επιρροής, κυβερνοασφάλειας και τεχνολογίας που χτίστηκε για τη σύγχρονη…